În primul meci oficial din acest an, Lotus Băile Felix a bifat o victorie facilă și totodată vitală în tentativa de a prinde un loc de play-off. Bihorenii au dispus pe propriul teren cu 4-2 (2-0) de echipa secundă a CFR Cluj, ultima clasată din seria 10 a Ligii a III-a.

Clujenii au rezistat o jumătate de oră fără gol primit, după care gazdele s-au dovedit eficiente. Seria golurilor a fost deschisă de fundașul Alex Pintea, care a înscris cu o lovitură de cap din centrul careului după un corner executat de Sorian (1-0). Peste două minute distanță, Florin Pop a finalizat o pătrundere în forță cu un șut printre picioarele portarului (2-0). Pânzariu a fost mai atent pe final de repriză, când a respins cu piciorul mingea șutată de Hora (42).

Atacantul bihorean a fost mai inspirat în minutul 66, când s-a desprins de apărătorii adverși și a înscris cu un șut plasat (3-0). Juniorul Sebastian Cucu a majorat avantajul după un corner executat de Sorian (75, 4-0), după care Lotus s-a relaxat, permițând oaspeților să diminueze proporțiile eșecului. După două faze fixe, Tudor Lucaci (77) și David Milchiș (90+3) au scuturat plasa porții lui Barabaș cu lovituri de cap (4-2).

„A fost un joc reușit, iar când marchezi patru goluri nu poți fi decât mulțumit. Am jucat bine, am marcat, ne-am mai creat ocazii. Ce mă nemulțumește este faptul că am primit prea ușor două goluri pe final. Sigur, e nevoie încă de anumite reglaje, nu avem încă ritmul necesar după perioada de pregăitre, dar consider că suntem pe un drum bun și sper să continuăm așa”, a comentat antrenorul Gheorghe Ghiț.

Cu două etape înainte de finalul primei părți a campionatului, Lotus rămâne în cursa pentru play-off, dar la sfârșitul acestei săptămâni are un test dificil pe terenul Gloriei Bistrița.

Lotus: A. Barabaș – S. Cucu (79 M. Arsene), Al. Pintea, Sg. Oltean, R. Creț – M. Popa, D. Gheban, Al. Sorian – Fl. Pop, I. Hora (75 D. Sala), C. Sîrbu (63 G. Gitye). Antrenori: Gheorghe Ghiț, Petru Ardelean, Ciprian Fiter și Nicolae Petre

CFR II: M. Pânzariu – D. Milchiș, V. Kun, Gh. Tomșa, Fl. Todoran, J. Kovadio, T. Lucaci (77 R. Abdullah), B. Sucitu, I. Barstan, M. Jan (89 I. Mandefu), D. Ciubăncan (61 A. Ferenți). Antrenor: Mugurel Dan

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timișoara) – Răzvan Constantin Nistoran (Reșița), Alexandru Gherman (Timișoara). Observatori FRF: Vasile Rad (Arad), Traian Marchiș (Baia Mare).