Stadionul Comunal din Sânmartin va găzdui astăzi, cu începre de la ora 17.00, partida dintre primele două clasate din cadrul playout-ului Seriei 10 din Liga a III-a la fotbal. Duelul, un adevărat derby al competiției, va conta pentru etapa a 2-a.

După primele rezultate înregistrate în playout, după parcursul realizat în sezonul regulat și după cele două meciuri directe disputate în acest sezon, echipa antrenată de către Cosmin Bodea pornește cu prima șansă în această confruntare în care deține și avantajul terenului propriu. Lotus a terminat sezonul regulat pe plus, cu 7 victorii, 5 înfrângeri și nu mai puțin de 6 rezultate de egalitate. În același timp viitoare ei adversară a avut la intrarea în playout un bilanț negativ, cu 7 succese, 8 eșecuri și doar trei remize. În prima rundă a playout-ului, echipa din Sânmartin a reminzat, scor 2-2, pe propriul teren, în meciul cu Minaur Baia Mare, ultima clasată care însă nu concepe să nu se salveze de la retrogradare având în lot mai mulți jucători cu experiență la nivelul primei divizii. În același timp Victoria Carei, formație în al cărei staff tehnic se află fostul portar orădean Ioan Pap Deac, a cedat surprinzător, scor 1-2, pe propriul teren, în partida cu Minerul Ocna Dej, a treia clasată în playout.

Bihorenii, neînvinși în meciurile directe

Cele două formații s-au mai aflat de două ori față în față pe parcursul acestui sezon competițional și, de fiecare dată, bihorenii au ieșit neînvinși de pe teren. În meciul tur din sezonul regulat, la Sânmartin, „lotușii” s-au impus cu scorul de 3-1, în timp ce în retur, la Carei, partida s-a terminat la egalitate, scor 1-1. De menționat faptul că la finalul acestei faze a competiției, ultimele două clasate împreună cu echipa care va termina pe locul 4 cu cea mai slabă linie de clasament în cele 10 serii ale Ligii a 3-a vor retrograda în Liga a 4-a

Celelalte meciuri ale etapei a doua sunt: Minerul Ocna Dej - Sănătatea Cluj și Minaur Baia Mare - Olimpia Satu Mare.

 

CLASAMENT PLAYOUT SERIA 10

1.       Lotus Băile Felix    1        0        1        0        2-2     28

2.       Victoria Carei        1        0        0        1        1-2     24

3.       Minerul Ocna Dej   1        1        0        0        2-1     20

-----------------------------------------------------------------------------------

4.       Sănătatea Cluj        1        0        1        0        1-1     19

-----------------------------------------------------------------------------------

5.       Olimpia SM           1        0        1        0        1-1     18

6.       Minaur Baia Mare 1        0        1        0        2-2     15