Cea de-a treia echipă bihoreană de fotbal care activează la nivelul Ligii a III-a a revenit din vacanță. Astfel, la reunirea lotului de jucători, care va avea un nou staff tehnic, s-a aflat și Lucia Vladimirescu, președintele clubului, care a anunțat obiectivele pentru viitorul sezon competițional.

Noua echipă tehnică a echipei Luceafărul arată astfel: Dan Mudura, Călin Capotă și Ioan Pap-Deac. Dacă „Papi” s-a ocupat și în trecut de portarii pe care roș-albștrii i-a avut, noutățile sunt Mudura și Capotă, cei doi antrenori urmând a-l înlocui pe Ciprian Dianu căruia i-a expierat contractul la finalul lunii trecute. „Îi mulțumim lui Ciprian Dianu pentru activitatea depusă la clubul nostru și îi dorim mult succes pe mai departe. Principalul obiectiv va rămâne creșterea și promovarea tinerilor din Bihor și menținerea în Liga 3”, a declarat Lucia Vladimirescu, conducătoarea clubului orădean. În acest context este și mai mult evident că Luceafărul va continua să meargă exact pe același drum pe care s-a aflat și în sezonul trecut, adică având la dispoziție un buget de subzistență care să permită efectiv doar participarea în competiție fără pretenții în ceea ce privește performanța. Echipa orădeană va fi efectiv o pepinieră în care jucătorii de pe plan local vor avea posibilitatea să se afirme și, de ce nu, să facă pasul spre cluburi cu alte pretenții la fel cum s-a întâmplat în cazul lui Darius Gheban, ajuns la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în Liga a II-a, și Ștefan Meșter, care va activa la CA Oradea în sezonul viitor.

Patru noutăți și 10 plecări

La prima ședință tehnică s-au aflat și câțiva jucători noi care în trecut au îmbrăcat tricoul celeilalte echipe orădene de liga a III-a, CA Oradea. Este vorba despre Adrian Balog, Șerban Man (ambii ultima dată la FC Universitatea Oradea), Andrei Alungi (ultima dată la Viitorul Borș) și Vlad Negruțiu (CA Oradea).Din lotul vechi au rămas Eduard Nergheș, Marco Mudura - Ral Ștef, Denis Laza, Răzvan Toderici, Daniel Lăsconi, Alexandru Jurcuț, Răzvan Tirla, Gabriel Ardelean, Mario Abagiu, Nicolae Goilean, Laurențiu Țîrț, Flaviu Drăgan, Erik Higyed și Alex Gondor. Raul Tămaș și Raul Tirla sunt în recuperare după accidentări. Pentru că toți acești jucători sunt tineri și foarte tineri, echipa tehnică își dorește completarea lotului cu 3-4 jucători cu experiență care să asigure doza necesară de echilibru în echipă. Aflați la final de contract, deci jucători pe care nu se va mai conta pe viitor, sunt următorii: Alexandru Ciută, Roland Novak, Jeremy Boyaa, Marius Balogh, Rareș Pintilie, Humadi Ali Ahmed, Filip Stajic, Florin Lungu, Tobias Tamaș și Vinicius Teles.

Amicale cu formații bihorene

Cu resurse financiare limitate, „luceferii” se vor pregăti doar pe plan local și au perfectate, deocamdată, doar patru partide de verificare, toate în compania unor echipe bihorene de rang inferior: CS Diosig (24 iulie), Crișul Aleșd (7 august), FC Universitatea Oradea (11 august) și Foresta Tileagd (14 august). Se vor căuta încă două adversare, pentru 18 și 21 august. După primul amical, Luceafărul are programat primul joc oficial, în ediția națională a Cupei României care va debuta pe 28 iulie. Campionatul Ligii a III-a va începe în 28 august.