Casa Tineretului DEMKI din Debrețin a găzduit un meci de șah între selecționatele a două orașe înfrățite așa cum sunt Oradea și Debrețin. Organizatorii competiției au fost Clubul Prietenii Șahului din Debrețin, respectiv Asociația Județeană de Șah Bihor, în timp ce sponsorii evenimentului au fost Karsol, respectiv Electrofor Oradea (director Dan Mihai Carțiș).

Evenimentul a beneficiat și de sprijinul Primăriilor celor două orașe. La deschiderea festivă au participat András Varga, reprezentantul consiliului local din Debrețin, care este în același timp și vicepreședintele Comisiei de tineret si sport, respectiv Gyula Zatykó, consilierul primarului din Oradea. În discursurile lor, cei doi au subliniat importanța relațiilor dintre cele două orașe precum și rolul șahului ca verigă în întărirea prieteniei. Ei au făcut și prima mutare simbolică la prima masă a meciului. Miklós Száva, principalul organizator al întâlnirii, și-a exprimat bucuria că relațiile continuă după meciul disputat în octombrie, anul trecut, la Oradea, cu această revanșă disputată la Debrețin. Arbitrul internațional Fleisz Ioan, inițiatorul întâlniri și totodată conducătorul delegației orădene, a subliniat din nou, în discursul său, că valoarea întâlnirii actuale nu rezidă în performanța sportivă, ci în relațiile umane stabilite, iar cooperarea dintre cele două orașe înfrățite de peste 30 de ani include acum pe lângă multe altele și sportul, în care șahiștii vor să joace un rol important.

Selecționatele au fost formate din 12 șahiști care au jucat șah rapid, tur-retur. Echipa din Oradea, cu câteva rezerve, s-a prezentat mult mai bine față de meciul tur și a reușit să limiteze scorul final la 16-8 în fața echipei gazdă mult mai bine cotate, care  s-a prezentat cu un maestru internațional și 4 maeștrii FIDE în formula de start. Întâlnirea a fost caracterizată printr-o atmosferă bună, prietenească, pe tot parcursul ei. Punctele echipei din Oradea au fost realizate de Karácsony Zsolt 1,5, Marius Paul 1,5, maestrul FIDE Alexandru Stanciu 1, Dan Carțiș 1, Marinel Mihincau 1, Darius Paul 1, Ecsedi Sándor și Nicolae Toth câte 0,5 puncte.

După meciul pe echipe a avut loc o agreabilă competiție de șah fulger între șahiștii celor două orașe. Cei 24 de participanți au jucat în sistem elvețian 7 runde, performerii fiind recompesați cu o cupă și alte premii. După o mare luptă a câștigat marele maestru la feminin, Nomin Erdene Davaademberel cu 6 puncte, urmată de maestrul FIDE Barnabás Emődi, cu 5,5 puncte, și de câștigătorul de anul trecut, maestrul FIDE Gyula Mester, toți trei fiind din Debrețin. Dintre orădeni, cel mai bine s-a clasat maestrul FIDE Alexandru Stanciu, pe locul al 5-lea, cu 4,5 puncte, urmat de Karácsony Zsolt, locul 8 cu 4 puncte, și pe locurile 12-13 Nicolae Toth și Dorel Deac cu câte 3,5 puncte. Ultimul a obținut premiul special de lucky looser.

În timpul distribuirii premiilor s-a stabilit ca pe viitor șahiștii din cele două orașe să-și extindă participarea reciprocă la competițiile lor șahiste, respectiv să studieze și alte forme de colaborare sportivă.