După cele șapte clasări pe podiumurile etapei interjudețene a Campionatului Național pentru Copii, care a avut loc la Cluj-Napoca, la mijlocul lunii trecute, profesorul Cristian Dărăban reia tradiția atletismului juvenil beiușean, îmbogățind cu o medalie de bronz palmaresul Colegiului Național „Samuil Vulcan”.

Remarcabila performanță a fost obținută de elevul său Ștefan Pantiș, care a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului probei de tetratlon a Campionatului Național U14 – etapa finală, desfășurat la București, în perioada 1-2 iunie. Ștefan Pantiș a obținut următoarele rezultate: 8 secunde și 76 de sutimi, în proba de alergare 60 metri plat; 4,51 m, la săritura în lungime; 34,94 metri, aruncarea mingii de oină; 1 minut, 41 de secunde și 96 de sutimi, la alergarea de rezistență 600 m. Cu un total de 1477 de puncte, atletul beiușean Ștefan Pantiș o obținut medalia de bronz a probei de tetratlon U14, fiind devansat doar de Maximilian Anghel (CSM Lugoj), cu 2057 de puncte, noul campion național și de Nicholas-Gabriel State (CS Orășenesc Voluntari), care a avut al doilea rezultat al întrecerii: 1637 p.

Valorosul antrenor Cristian Dărăban ne-a declarat că este foarte mulțumit de performanța elevului său, mai ales că Ștefan Pantiș, născut în 2011 și elev la Liceul Vocațional „Nicolae Bolcaș” Beiuș, este legitimat la secția de atletism a Colegiului Național „Samuil Vulcan” doar din luna ianuarie a acestui an. Pe de altă parte, prof. Cristian Dărăban a subliniat trendul ascendent al rezultatelor elevului său, Ștefan Pantiș clasându-se al cincilea în proba de triatlon a Campionatul Național de Sală U14, desfășurat la finele lunii martie, după care, la „interjudețeana” de la Cluj-Napoca, din mai, a venit al treilea la 800 de metri plat.

Antrenorul Cristian Dărăban este optimist și în privința competițiilor viitoare, prima de calibru fiind cea rezervată juniorilor U16, acolo unde Beiușul va fi reprezentat de David Fărcuț, atlet care, la ediția de anul trecut a Campionatului Național de Copii 1 și 2, a obținut bronzul în proba de 80 de metri plat (Copii 1) și locul IV la 200 de metri plat, cu un rezultat excelent: 26,15 secunde.