Nu mai puţin de 76 de şahişti din România, Ungaria şi Ucraina s-au întrecut la cea de-a doua ediţiei a Memorialului „Dan Mihai Carţiş” la şah rapid. Astfel, după o întrecere maraton desfăşurată în sala festivă a Hotelului Elite, maestrul internaţional Emil Mirzoev din Ucraina a câştigat turneul.

 

Organizată de Asociaţia Sportivă „Carţiş for sport” împreună cu Dan Raţ, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah, întrecerea a avut premii totale în valoare de 7.000 de lei. Dan Carţiş, managerul Electrofor, organizează acest turneu în memoria tatălui său care a fost vicecampion mondial la şah prin corespondenţă. Inimosul organizator îşi doreşte ca această competiţie să devină una de mare tradiţie. Pasiunea sa pentru şah reise şi din dorinţa de a readuce la viaţă Cupa Felix, întrecere care nu mai există de patru ani. Astfel, împreună cu acelaşi Dan Raţ, vor organiza, la sfârşitul lunii mai, o nouă ediţie a acestui vechi concurs. 

Clasamentul primilor 10 a arătat astfel: Emil Mirzoev (Ucraina), cu un total de 7,5 puncte, 2. Gabriel Grecescu (maestru internaţional), de la CS Sânandrei Timiş; 3. Alexandru Manea (maestru internaţional), de la CS Universitar Ploieşti; 4. orădeanul Alexandru Stanciu (maestru FIDE), de la CS Studenţesc Medicina Timişoara, toţi cu câte 7 puncte, departajaţi prin coeficientul ELO. Câte 6,5 puncte au totalizat: 5. Kanyadi Zoltán (neclasificat); 6. Leviczki Tibor (maestru FIDE), ambii din Ungaria; 7. Sorin Levay (maestru FIDE), de la Comex Bucureşti; 8. Oleg Terletski (maestru FIDE), din Ucraina; 9. Marius Cristian Cherecheş (maestru FIDE), din Ungaria; 10. Nicola Alexandar Mircov (maestru naţional). Întrecerea disputată în weekend a avut ca regulă de bază sistemul elveţian – 9 runde cu ritm de joc 2x15 minute. Arbitrajul a fost asigurat de maestrul FIDE Dan Raţ. De menţionat şi clasarea bună a lui Dan Carţiş (locul 21 din 76), poziţie care demonstrează că nu este doar un pasionat, ci chiar un priceput în tainele „sportului minţii”.