Echipa de fotbal orădeană a obținut cel de-al doilea succes stagional în Liga a II-a reușind să se impună 2-1 (0-1) în partida susținută în deplasare pe terenul echipei Metalul Buzău, o altă formație nou-promovată. Succesul din etapa a 4-a îi urcă pe orădeni, provizoriu, până pe locul al 5-lea!

Jucătorii roș-albaștri parcă nu reușesc să se conecteze din primul minut la miza meciului pe care îl dispută. Astfel a stat situația și pe sinteticul de la Buzău acolo unde, încă din minutul 8 au fost conduși de către echipa gazdă după o reușită a mijlocașului Valentin Robu, jucător în privința cărora ar fi trebuit să fie avizați câtă vreme acesta avea la activ 2 goluri marcate în primele trei meciuri din campionat. Reușita amfitrionilor a venit după o lovtură de colț în urma căreia Robu a reluat cu capul, în plasă, de la numai trei metri de poartă (1-0). Înainte de gol tot buzoienii au mai avut un şut din lovitură liberă, prin Tudorică, dar portarul Accinelli a respins în bară, iar de acolo mingea a ricoșat din nou în joc. Gazdele au continuat să fie la cârma disputei în prima jumătate a reprizei I, dar replica Bihorului a venit în minutul 26, când, Albert Stahl a centrat de pe partea dreaptă, iar Andrei Moga a reluat cu capul în transversală.

 

Altă prestație în repriza secundă

Cu trei schimbări efectuate la pauză, jocul bihorului s-a modificat din nou radical la fel cum se întâmplase în runda precedentă, în meciul de acasă cu FC Argeș. Tehnicinaul Gustavo Aragolaza i-a trimis în teren pe Ioan Hora, Ricardo Farcaş şi Sebastian Cucu, în loc la David Sala, Răzvan Gunie şi Ionuţ Ban. Schimbarea s-a văzut atât în joc cât și pe tabela de marcaj. În minutul 58, FC Bihor a restabilit egalitatea. După un contraatac, Ioan Filip a centrat în mijlocul careului, iar Sergiu Jurj l-a învins pe portarul Anghel Dinu, după ce a trimis în dreapta acestuia (1-1). În minutul 68, formaţia orădeană a trecut la conducere după ce Ioan Hora a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, direct la vinclu, iar scorul a devenit 1-2. Reușita roș-albștrilor a fost ușor contestată la finalul partidei de către antrenorul gazdelor care reclamase joc periculos în favoarea echipei sale și nu lovitură liberă directă în favoarea bihorenilor. Nemulţumiţi de situaţia de pe tabelă, jucătorii echipei Metalul s-au apropiat mai mult de poarta adversă pe finalul meciului, dar lovitura de cap a lui Valentin Robu, din minutul 86, a fost scoasă de la vinclu de portarul Accinelli, portar care s-a interpus şi două minute mai târziu la şutul lui Eduard Rusu, de la 14 metri.

 

Au urcat pe locul 5!

Acestea au fost principalele momente ale unei partide în care bihorenii au intrat greu în meci dar și-au revenit ca joc pe parcursul reprizei secunde. În urma acestui succes, FC Bihor a totalizat 7 puncte şi, cel puţin până la ultimele jocuri ale etapei, a urcat până pe locul al 5-lea al Ligii a II-a!

 

Portarul Accinelli, un real câștig pentru echipă

Unul dintre cei mai importanți componenți ai echipei în acest debut de sezon este portarul argentinian Rodrigo Accinelli. Paradele acestuia au contribuit decisiv la zestrea de puncte pe care o are FC Bihor în acest moment. Una dintre intervențiile sale din runda precedentă, din meciul cu FC Argeș, a fost considerată de către programul tv Digi Sport ca fiind parada etapei din Liga a II-a.

 

Roș-albaștrii s-au despărțit de Vadim Calugher

Într-o altă ordine de idei, conducerea tehnică a FC Bihor continuă să primenească lotul de jucători. În acest context a survenit și despărțirea de moldoveanul Vadim Calugher, cel care a pus umărul la promovarea echipei în Liga a II-a dar care acum nu mai face parte din planurile de viitor ale echipei de antrenori. Acesta a sosit la Oradea în urmă cu un an, venind de la SCM Zalău. „Vadim a evoluat la echipa noastră pe postul de mijlocaş, iar clubul FC Bihor îi mulţumeşte pentru întreaga sa activitate şi efortul depus în echipamentul roş-albastru. Vadim s-a dovedit a fi în primul rând un om de excepţie, drept pentru care nu putem să avem decât cuvinte frumoase la adresa lui şi să îi transmitem să aibă parte de cât mai multe succese în cariera sa pe mai departe”, au transmis cei de la FC Bihor.

 

Urmează meciul cu CSM Reșița, în Cupa României

Următoul meci al FC Bihor se va disputa mâine, cu începere de la ora 17:00, pe propriul teren, în compania echipei CSM Reșița, colega de campionat. Partida contează pentru playoff-ul Cupei României și se va disputa într-o singură manșă.

 

Metalul Buzău: A. Dinu - A. Olaru, M. Manea, Perju, Rz. Radu - Opaiț (min. 58 D. Lazăr), Borțoneanu, A. Manea (min. 68 Ed. Rusu) - Tudorică (cpt.) - M. Constantinescu (min. 46 Ad. Moldovan) şi V. Robu. Antrenor: Valentin Stan

FC Bihor Oradea: Accinelli - C. Jurj, Giafer, Băican, I. Ban (min. 46 S. Cucu) - I. Filip (cpt.), R. Gunie (min. 46 R. Farcaş), D. Sala (min. 46 I. Hora) - A. Stahl (65 L. Tincău), Sg. Jurj şi A. Moga (min. 56 A. Nica). Director tehnic: Gustavo Aragolaza.