Stadionul de sub Dealul Florilor din Baia Mare va găzdui, sâmbătă, 14 mai, cu începere de la ora 18.00, ultima întâlnire din acest sezon dintre fruntașele Seriei a X-a, din Liga a III-a, Minaur Baia Mare și CA Oradea.

 

CAO, cu „sacii în căruță”, însă...

Atleticii orădeni se prezintă la această întâlnire din postura echipei calificate pentru baraj după ce nu mai au cum să piardă poziția a doua în clasamentul playoff-ului. Teoretic ar mai putea fi egalată în clasament de Lotus Băile Felix, însă, în această situație, de egalitate, intervine criteriul de departajare stabilit de FRF care menționează că are prioritate echipa care a adunat mai multe puncte în sezonul regulat. Astfel, CAO a adunat cu 10 puncte mai mult decât Lotus în prima fază a competiției. Așadar, această întâlnire va fi mai degrabă un duel al orgoliilor, poate cu miză mai mare pentru orădeni care au pierdut toate punctele puse în joc în această ediție de campionat în fața băimărenilor și ar fi dornici de o oarecare revanșă. Dar, în timp ce jocul gazdelor s-a cristalizat etapă de etapă, Minaur dovedind că este cea mai puternică echipă a seriei, jocul alb-verzilor este încă confuz, mai ales în treimea adversă. Atacul „vulturilor verzi” este, din păcate, în grea suferință, mărturie stă numărul mic de goluri, doar 5, înscrise în faza a II-a a competiției, din care aproape toate (4) au fost vărsate în contul „victimei” favorite, Someșul Dej, „cenușereasa” playoff-ului în această serie.

 

Minaur, „regina” seriei

Minaur Baia Mare este fără nicio îndoială cea mai solidă echipă a seriei noastre și are argumente serioase pentru a-și depune candidatura la ocuparea unui loc care să-i asigure prezența în eșalonul doi al fotbalului nostru, după disputarea meciurilor de baraj. În etapa precedentă a trecut la pas de Lotus Băile Felix, cu scorul de 3-0, în ciuda faptului că la un moment dat avea 4-5 juniori pe teren. Acest lucru este foarte probabil să se întâmple și la întâlnirea cu orădenii. Pe de altă parte, și orădenii au foarte mulți tineri în lot. Aș îndrăzni să spun că sunt poate chiar prea mulți, tineri și nexperimentați, pentru a izbândi într-o luptă atât de aprigă cum se anunță întâlnirile de baraj. În aceste condiții, cele două partide rămase de jucat din această fază vor fi un bun prilej de rodare armonioasă a întregului ansamblu alb-verde. Și, cine știe, poate că, de această dată, o victorie, pe terenul liderului, va aduce și un plus de încredere tinerilor bihoreni în perspectiva partidelor grele ce urmează la baraj. La ultima întâlnire dintre cele două formații, de pe Stadionul „Viorel Mateianu”, scorul a fost de 3-1 pentru maramureșeni. Atunci s-a jucat pe un teren inundat de apă, o adevărată „orezărie”, însă acum nutrim speranța că vom asista la o partidă disputată în condiții optime de joc, pentru binele fotbalului.