Continuă permutările în lotul echipei de baschet masculin CSM Oradea. Viceacampioana s-a despărțit de Eduard Petrescu (22 ani) și a parafat un precontract cu Garlon Green (30 ani).

 A semnat cu BC Timişoara

După trei sezoane petrecute la CSM CSU Oradea, baschetbalistul născut în București a semnat cu BC Timișoara. La nivel de Liga Națională, Petrescu a mai activat un sezon la BC CSU Sibiu. În sezonul 2020/2021, Petrescu a avut 22 de apariții în echipa orădeană și medii statistice de 1.5 puncte și 1.0 recuperări în 6 minute petrecute pe parchet.

Acord dependent de grupele FIBA Europe Cup

În ceea ce privește precontractul cu Green, acesta se va activa doar în cazul în care formația bihoreană va fi repartizată direct în grupele FIBA Europe Cup, competiție în care în ediția trecută a ocupat locul 3. Deocamdată nu se știe dacă CSM Oradea va fi acceptată direct în grupele FIBA Europe Cup sau va trebui să joace tur(uri) preliminar(e), situația urmând a fi clarificată în perioada următoare. Tragerea la sorți a jocurilor și grupelor este prevăzută pentru 19 august.

Acesta va fi a opta participare a CSM Oradea în cupele europene.

Garlon Green a sosit la Oradea în urmă cu aproape un an de la BC Anwil, o formație din prima ligă poloneză. Jucătorul american a mai evoluat pentru Canberra Gunners, Kumamoto Volters, Tigers Tubingen, Belfius Mons-Hainaut, Khimki, Hapoel Tel Aviv și BC Enisey Krasnoyarsk.

În acest moment, CSM Oradea îi are în lot pe Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Cătălin Baciu, Kris Richard, Nikola Markovic, Stephen Holt, Garlon Green, dar se așteaptă noutăți importante și în această săptămână. Față de efectivul din sezonul precedent nu vor mai continua la Oradea, Giordan Watson, Aaron Broussard, Dragan Zekovic, Eduard Petrescu.