Sfârşitul săptămânii trecute i-a găsit pe tinerii fotbalişti (născuţi 2007) pregătiţi de profesorul Lucian Stance la baza sportivă a FCSB din Berceni, probabil cea mai modernă din ţară la ora actuală. Orădenii au avut prilejul să asiste la unul dintre antrenamentele echipei lui Nicolae Dică, dar şi să participe la Turneul amical FCSB Winter Friendship alături de unele dintre cele mai bune echipe din ţară la această categorie de vârstă.

Prietenia dintre Marius Popa, antrenorul portarilor de la FCSB, Mihai Stoica, managerul general al FCSB, pe de-o parte şi profesorul Lucian Stance, antrenorul grupei 2007 de la LPS Bihorul, pe de altă parte, a fost unul dintre factorii care au facilitat această experienţă deosebită a tinerilor fotbalişti bihoreni. Baza sportivă din Berceni este probabil cea mai modernă din ţară în acest moment, cu numeroase terenuri de iarbă, dar şi sintetice, de la dimensiunile standard până la cele dedicate jocului 8+1 sau 6+1. Toate aceste facilităţi au fost create într-un timp relativ scurt, semn că George Becali, patronul FCSB, a învăţat suficient din proiectul reuşit la Ovidiu de către Gheorghe Hagi. Clubul bucureştean are în plan inclusiv construirea unor tribune de aproximativ 3.000 de locuri în jurul unui teren de iarbă pe care va evolua echipa secundă.

Au asistat la antrenamentul echipei lui Dică

Aflaţi în Bucureşti în perioada 14-16 decembrie, orădenii au avut prilejul să asiste la ultimul antrenament susţinut de Gnohere şi compania înaintea partidei de la Botoşani. Micuţii au fost deosebit de impresionaţi, ei neratând prilejul de a se fotografia şi a lua autografe idolilor pe care i-au văzut probabil doar la televizor.

În grupă cu cele mai bune formaţii din Capitală

În ceea ce priveşte scopul principal al acestei deplasări, turneul amical FCSB Winter Friendship a adunat la start 8 echipe, repartizate în două grupe valorice. LPS bihorul a făcut parte din Grupa I valorică alături de FCSB, campioana României la această categorie de vârstă, Dinamo Bucureşti şi New Star Football (echipa lui Sorin Ghionea şi Petre Marin, doi dintre componenţii echipei „uefantastice”), următoarele două formaţii ca valoare din Capitală. În cealaltă grupă s-au regăsit FCSB 2, Dinamo 2, Cautis şi Ilie Oană. Echipele au avut câte 8 jucători de câmp şi un portar, durata de joc fiind de două reprize a câte 25 de minute. Şi pentru că la această vârstă cea mai importantă e plăcerea de a juca fotbal şi nu neapărat rezultatul, la final nu s-au făcut clasamente, toţi copiii primind dulciuri şi diplome pe care era scris „cel mai bun jucător”. Cu toate acestea, profesorul Stance ne-a oferit rezultatele înregistrate de echipa sa, dovedind astfel că nu este genul de om pentru care contează doar imaginea. Deşi au pierdut toate cele trei jocuri (situaţie perfect normală în condiţiile în care orădenii au înfruntat unele dintre cele mai bune echipe din ţară), 1-4 cu FCSB, 0-4 cu New Star Footbal şi 0-3 cu Dinamo Bucureşti, orădenii nu s-au prezentat chiar atât de rău cum o arată rezultatele. Spre exemplu, în duelul cu FCSB (campiona naţională), rezultatul a fost 1-1 până spre final, toate cele 4 goluri încasate venind în urma unor greşeli individuale. Directorul adjuct al LPS Bihorul a pus acest fapt pe seama emoţiilor pe care le aveau copiii care nu se mai duelaseră cu un asemenea adversar. Celelalte rezultate din Grupa I: FCSB - Dinamo Bucureşti 3-1, FCSB - New Stars 3-1 şi New Stars - Dinamo Bucureşti 0-1.

Parteneriat de colaborare

În următoarea perioadă, FCSB şi LPS Bihorul urmează să semneze un protocol de colaborare. În acest sens, pentru a parafa documentul şi a stabili toate detaliile, la Oradea va veni Ilie Alexe, coordonatorul Academiei FCSB. Colaborarea ar urma să se materializeze începând din 2019 când liceul orădean va trimite 4 fotbalişti (2 de la U19 şi 2 de la U17) într-o perioadă de pregătire la clubul bucureştean.

LPS Bihorul: Matei Popa, David Dumea, Raul Antoci, Patrick Bundea, Darius Peres, David Mărcuţiu, Rareş Catrişcău, David Maghiar, Denis Cociuba, Cătălin Romocean, Zeplenyi Cristian, Mihai Hadadea, Mario Herlas, Rareş Ciuclea, Andrei Naghi şi Alex Matei.

Antrenor: prof. Lucian Stance.