Clubul Sportiv Basti Box Salonta va fi reprezentat din nou la o competiție internațională începând de astăzi și până duminică. Este vorba despre 11 pugiliști care se vor lupta pentru medalii în localitatea poloneză Boguchwala cu practicanți ai acestui sport din țări precum Ungaria, Slovacia și, evident, Polonia.

Performanța se poate atinge doar prin muncă, iar aceasta poate fi răsplătită doar în cadrul unor concursuri. Așa s-ar putea înâmpla începând de astăzi, în Polonia unde 11 salontani vor concura la diferite categorii de vârstă și de greutate. Delegația condusă de către antrenorii Sebastian Silaghi și Ioan Florian cuprinde următorii pugiliști: Szabo Cristina (50 kg) și Georgiana Moisă 60 (kg), Gogan Ciprian (38 kg), Chirică Mark (60 kg), Kertmegy Csaba (66 kg), Haita Florian (44 kg), Stegari Darius (48 kg) - categoria de vârstă cadeți, Daiana Andor (57 kg), Chirică Emerik (60 kg) - la juniori, Roxana Hamza (50 kg) - la tineret și Ilie Andreea (70 kg) - la elită. Pe această cale, conducătorul clubului salontan a ținut să aducă mulțumiri tuturor celor care îl sprijină. „Începutul de an 2022 ne oferă prilejul de a mulțumi sponsorilor și colaboratorilor care ne sprijină necondiționat în activitatea pe care o depunem”, a declarat Sebastian Silaghi.

Szucs Istvan, din nou la lotul național

Într-o altă ordine de idei, Szucs Istvan (70 kg), probabil cel mai bun produs al clubului, a bifat o nouă convocare la lotul național de juniori condus de către două nume importante din boxul românesc, Francisc Vaștag și Dorel Simion. Salontanul și ceilalți tricolori vor lua parte la un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Bascov, unde, împreună cu naționala Moldovei condusă de către selecționerul Petru Caduc vor susține antrenamente comune în care se va pune accent pe pregătirea tehnico-tactică.