Aflată într-o formă sportivă excelentă, Irina Bara a reușit în premieră să depășească toate cele trei tururi preliminare de la Open-ul Franței. Performanța sa vine după ce în urmă cu o săptămână a jucat finala turneului de la Cagnes sur Mer, iar astăzi se va duela cu croata Donna Vekic, locul 30 în lume și favorită 26, pentru accesul în turul al doilea de la Roland Garros.

Clasată pe locul 142 în lume, Irina Bara a trecut de primele două tururi ale calificărilor după ce le-a învins-o pe Tereza Mrdeza (Croația, 29 ani, locul 243), cu scorul de 6-2, 6-2, și pe britanica Harriet Dart (24 ani, 151 WTA), scor 7-5, 6-2. În turul al treilea, după o partidă desfășurată vineri, Irina Bara a bătut-o pe olandeza Richel Hogenkamp, scor 6-2, 7-6, după 100 de minute de joc care au fost întrerupte de o repriză de ploaie la scorul de 6-2, 5-4. Revenită pe teren, sportiva din Ștei și-a adjudecat și setul al doilea, la tiebreak, scor 7-4. Pentru calificarea pe tabloul principal, Irina Bara și-a asigurat un premiu de 60.000 de euro și 40 de puncte în clasamentul WTA. Bara se află la doar trei locuri distanță de cea mai bună clasare a carierei, locul 139, realizată în urmă mai bine de doi ani (august 2018). Șteianca va concura și în proba de dublu unde va face pereche cu Fanny Stollar (Ungaria, 21 de ani, locul 88 la dublu). În urmă cu doi ani, perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu ajungea în sferturile de finală de la Roland Garros, cea mai bună performanță la un Grand Slam pentru tenismena din Bihor.

Pentru accesul în turul al doilea, Irina Bara se va duel astăzi cu croata Donna Vekic. La cei 24 de ani ai săi, Vekic ocupă poziția a 30-a în ierarhia WTA, cea mai bună clasare a carierei fiind locul al 19-lea. Turneul de Grand Slam de la Roland Garros poate fi urmărit pe programul Eurosport.