Cu un parcurs modest în sezoanele precedente, Phoenix Galaţi este una dintre revelaţiile din startul noii ediţii de campionat din Liga Naţională de baschet masculin. Aşadar, misiunea orădenilor din runda a 5-a nu va fi uşoară, chiar dacă ei vin după trei succese consecutive. Partida se va disputa astăzi, cu începere de la ora 19.30, şi nu va fi televizată.

 

O explicaţie pentru acest debut reuşit de sezon în care Phoenix se află în plutonul de 7 echipe cu 3 succese şi o înfrângere este şi modificarea importantă a lotului de jucători efectuată în pauza competiţională. Astfel, printre baschetbaliştii autohtoni se regăseşte şi Cătălin Petrişor, fostul component al CSM CSU. Pe banca tehnică a gălăţenilor se află acelaşi Florin Nini, un antrenor cu care se identifică baschetul gălăţean. Din echipa care a evoluat în ediţia trecută de campionat, tehnicianul a păstrat doar trei străini, tridentul Miller – Gugino – Pavlovic. Doi baschetbalişti ies în evidenţă la capătul a patru etape disputate. Este vorba despre Cameron Rundles, principalul marcator şi pasator din echipa lui Florin Nini, în timp ce în defensivă a strălucit Marko Pavlovic. De menţionat că fiecare străin are în medie 11 puncte marcate pe meci.

 

Martin Zeno, în continuare absent

 

Cu toate că în această săptămână mai mulţi orădeni s-au confruntat cu diferite probleme medicale, singurul care nu va fi apt pentru jocul de astăzi este Martin Zeno, americanul nefiind încă recuperat după accidentarea suferită la genunchi chiar în prima etapă. Prima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în urmă cu doi ani, iar de atunci, scorul general al întâlnirilor directe este 6-2 pentru CSM CSU. În Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, cele două formaţii s-au duelat de 4 ori fiecare echipă adjudecându-şi câte două partide.

 

Celelalte partide din etapa a 5-a sunt: BC Timişoara – Poli Iaşi, U BT Cluj – BC Mureş, Timba Timişoara – Dinamo Bucureşti şi SCM U Craiova – Steaua Bucureşti. Partida BCM U Piteşti – CSU Sibiu s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.

 

Pe primele locuri ale clasamentului, diferenţiate de coşaveraj, sunt: 1. U BT Cluj – 7 puncte, 2. CSM CSU Oradea – 7 p, 3. BC Timişoara – 7 p şi 4. Steaua Bucureşti – 7 p.