Într-un cadru festiv, în incinta Filarmonicii de Stat Oradea, vicecampioana României la baschet masculin a adus în fața suporterilor echipa cu care va ataca noul sezon competițional.

Umplută până la refuz de către suporterii echipei roș-albastre, sala Filarmonicii din Oradea a găzduit gala de prezentre a echipei cu care va fi abordat noul sezon, o formație „prea nouă” după cum însuși Cristian Achim, antrenorul principal, afirma acest lucru. Cert este că formația orădeană nu a mai cunoscut o asemenea remaniere a lotului de jucători în ultimii 7 ani astfel că staff-ul tehnic a solicitat susținere din parte iubitorilor echipei.

Radovan Markovic, în galeria celebrităților

Un moment special a fost cel în care Radovan Markovic, fost jucător al echipei și actual antrenor secund, a fost introdus în galeria celebrităților formației orădene care cuprinde o serie de baschetbaliști excepționali începând cu emblematicul Antonio Alexe. În sală a fost proiectat un clip video în care jucători precum Martin Zeno, Daniel Dillon sau Nikola Markovic, antrenorul Cristian Achim, fostul secund Milan Mitrovic, președintele clubului Şerban Sere, actualul căpitan al echipei Bogdan Nicolescu, suporteri sau investitori i-au transmis un mesaj de bun venit lui „Rade”, în această galerie care cuprinde sportivi sau antrenori cu contribuţii semnificative în culorile roş-albastre. „Rade Markovic a fost un jucător de mare succes al formației noastre, iar apoi a rămas în staff-ul tehnic al echipei. Este un om cu o energie fantastică, dedicat trup și suflet meserie sale. Rade Markovic merită din plin să facă parte din Hall of Fame-ul echipei noastre”, a afirmat Șerban Sere, președintele CSM Oradea. Vădit emoţionat, Radovan Markovic le-a vorbit celor din public în limba română și a spus că echipa lui de suflet este CSM Oradea, şi nu Partizan Belgrad sau vreo altă formaţie din ţara sa natală.

Lotul de jucători pentru sezonul 2024-2025

Echipa cu care CSM CSU Oradea va ataca noul sezon competițional cuprinde 14 jucători și o echipă tehnică mărită prin cooptarea unui al doilea antrenor secund. Lotul echipei a fost prezentat pe scenă în ordinea numerelor pe care le vor purta pe maieuri, după cum urmează: Kristopher Richard, Donatas Tarolis, Travante Williams, Sayeed Pridgett, Brandon Brown, Kalif Young, Rolland Torok, Luca Năstruț, Bogdan Nicolescu, Raul Mureșan, Marian Schmidt, Paulius Petrilevicius, Patrick Tirb și Andrei Topai. Ultimii doi sunt jucători promovați din cadrul Academiei CSM Oradea.

Două nume noi în echipa tehnică

În ceea ce privește echipa tehnică, aceasta a fost mărită prin cooptarea antrenorului David Karsai (32 ani), cel care la rândul lui provine din cadrul Academiei CSM Oradea și va avea rol de antrenor secund pentru Cristian Achim. Preparator fizic este în continuare Marius Marinău, medic Alin Iova, kinetoterapeut Cristian Dan, iar o altă noutate o reprezintă fizioterapeutul Rareș Vidican, şi el un tânăr bihorean în vârstă de 27 de ani.

„Nicăieri nu e ca acasă”

În continuare, câțiva dintre jucătorii echipei au vorbit publicului. Probabil cea mai emoționantă luare de cuvânt a fost cea a lui Rolland Torok care a spus că „nicăieri nu e ca acasă” cu referire la faptul că s-a reîntors în orașul său natal după 12 ani în care a jucat pentru alte echipe din țară.

Aplicație pentru telefoanele inteligente

O alta noutate anunțată cu acest prilej de către cei de la CSM Oradea este disponibilitatea aplicației pentru telefoanele inteligente a clubului sportiv bihorean. În cadrul acesteia fanii vor afla noutăți despre echipă și vor putea cumpăra bilete.

Urmează Memorialul Antonio Alexe

Dacă la Filarmonica din Oradea baschetbaliștii au putut fi văzuți doar pe scenă, la finele acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, roș-albaștrii vor putea fi analizați la joc în cadrul Memorialului Antonio Alexe, competiție cu caracter amical care ăși va disputa cea de-a 11-a ediție. Evenimentul va aduce la start formații puternice așa cum sunt U-BT Cluj-Napoca, Slask Wroclaw (Polonia) și KK Igokea (Bosnia-Herțegovina).