Sfârșitul săptămânii coincide cu debutul noului sezon competițional pentru jucătorii de padel din Bihor. La Padel Arena Oradea va avea loc prima etapă locală din calendarul competițional pe 2023.

Cele șase terenuri de la Padel Arena Oradea vor găzdui sâmbătă și duminică primul turneu al anului pe două nivele: 1 (profesioniști) și 2 (amatori) la masculin, respectiv open la feminin. Doritorii se pot înscrie pe pagina de facebook Padel Arena Oradea sau la numerele de telefon 0738/770-755 sau 0747/142-290 termenul limită fiind vineri, 13 ianuarie, ora 14.00. Turneul va debuta sâmbătă, la ora 11.00.

Calendarul competițional la Padel Arena Oradea cuprinde 12 etape locale, câte una pentru fiecare lună a anului, două etape naționale (25-26 martie și 28-29 octombrie). De asemenea, calendarul a fost astfel întocmit pentru a permite participarea atât la seria de 12 turnee naționale, cât și la turneele internaționale Challenge European Padel Tour de la Erdberg și Viena (Austria), Szentendre și Budapesta (Ungaria), Varșovia, Bratislava, Zagreb și Timișoara.

„A fost întocmit și sistemul de punctaj, iar padelul intră în zona sporturilor recunoscute, cu țintă Jocurile Olimpice. Este în curs de înființare Federația Română de Padel, iar în viitorul apropiat vom vorbi și despre formarea loturilor naționale. Deocamdată, o luăm pas cu pas și începem cu acest prim turneu”, a declarat Sprios Baltsavias, promotorul padelului în Bihor.