În acest sfârşit de săptămână se reia sezonul fotbalistic de primăvară pe plan judeţean. Noua conducere a AJF Bihor a găsit soluţii pentru rezolvarea problemelor survenite în ultima perioadă şi pregăteşte câteva proiecte pentru eficientizarea activităţii fotbalistice din fotbalul mic. 

Ioan Pirtea, şeful arbitrilor

Problema şefiei Comisiei Judeţene a Arbitrilor a fost soluţionată prin instalarea fostului arbitru divizionar Ioan Pirtea, director la Liceul Tehnologic "Ioan Bococi" Oradea.  "Are o experienţă vastă ca arbitru şi observator, fiind acceptat şi respectat de lumea fotbalistică", a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor. 

Prea mulţi arbitri indisponibili

Pentru primele jocuri oficiale din acest an nu mai puţin de 29 de arbitri au anunţat că sunt indisponibili din motive mai mult sau mai puţin obiective. Numele cele mai cunoscute sunt divizionarii Marius Omuţ, Rareş Vidican, Bogdan Gireadă, Radu Pascu, Alexandru Corb, Ciprian Fiter, Gabriela Toderaş, Ludovic Zifceac sau Laurenţiu Danşa, preşedintele Asociaţiei Cavalerii Fluierului. "Activitatea se desfăşoară normal şi în aceste condiţii, iar în scurt timp se vor regla şi aceste aspecte", consideră Radu Bitea, care zilele trecute a finalizat protocolul de predare-primire gestiune cu fostele conduceri ale AJF şi CJA Bihor. În ceea ce priveşte componenţa comisiilor din cadrul AJF Bihor s-a decis ca fiecare să aibă în componenţă un jurist, iar membrii nu vor mai avea şi calitatea de observator.

Principalele proiecte

Comitetul Executiv al AJF Bihor şi-a dat acceptul pentru începerea discuţiilor cu Primăria Sânmartin pentru amenajarea unui teren sintetic în comuna respectivă. "Este un proiect important atât pentru noi, cât şi pentru comunitatea respectivă şi sperăm să putem demara proiectul", consideră Radu Bitea.  "De asemenea, ne-am înţeles cu o firmă de consultanţă dispusă să acorde asistenţă gratuită echipelor dornice să atragă fonduri europene", a adăugat Bitea.

Cea mai benefică măsură pentru cluburi ar fi scutirea de baremele de arbitraj şi observare, care ar urma să fie acoperite din alte surse. "Ne străduim ca pe viitor, poate din ediţia viitoare de campionat, echipele să nu mai plătească barem de arbitraj şi observare. Asta, ar duce la creşterea numărului de echipe, a jucătorilor legitimaţi şi a dezvoltării activităţii fotbalistice. Prevăd o perspectivă frumoasă în activitatea fotbalistică judeţeană, chiar dacă momentan echipele se confruntă cu destule greutăţi", a conchis şeful AJF Bihor.