Rezultate meritorii în 2024, obiective ambițioase pentru 2025 – interviu cu Silviu Odobasianu, directorul CS Bihorul Beiuș
La fel ca în anii trecuți, directorul Silviu Odobasianu a prezentat un bilanțul activității Clubului Sportiv Bihorul Beiuș în anul 2024, anunțând, firește, și obiectivele pentru 2025.
Fotbal: liderul Ligii a IV-a are ca obiectiv promovarea
„Echipa de seniori a avut rezultate foarte bune în anul 2024: câștigarea fazelor județeană și regională ale Cupei României și locul întâi la finalul turului, la 7 puncte distanță de locul doi, cu un parcurs perfect, 15 victorii din 15 partide.
Pe de altă parte, suntem clubul cu cele mai multe echipe în campionatele județene din Bihor, cinci la număr – juniori U11, U12, U13, U15 și U19, scopul principal fiind formarea jucătorilor și promovarea lor la echipa de seniori. În acest an, clubul nostru a promovat la prima echipa nu mai puțin de cinci jucători U19 și unul U15, și anume pe Ionuț Ile, născut în 2010, cu minute jucate la echipa de seniori. În total, la secția de fotbal avem, fără echipa de seniori, cinci grupe de juniori și două de inițiere, cu un număr de aproximativ 150 de copii și tineri.
Cât privește obiectivul echipei mari, acesta este câștigarea campionatul și promovarea în Liga a III-a”.
Pentru atingerea acestor obiective, directorul CS Bihorul Beiuș se bazează pe un grup valoros de antrenori, format din: Vlad Silaghi, secondat de Bogdan Dan, la echipa de seniori, Marinel Rusu, George Ciobriș, Sorin Olteanu și Nicolae Mihoc, la grupele de copii și juniori.
Ashihara Karate menține ștacheta ridicată
Trecând la analiza activității celorlalte secții, Silviu Odobasianu a evidențiat rezultatele excelente obținute de practicanții artelor marțiale:
„Secția de karate, coordonată de Sensei Gheorghe Toderici, a produs, și în acest an, rezultate foarte bune atât la Campionatul Național, cât și la turneele open din țară și din Polonia. Amintesc numai că Anamaria Mihale este campioană națională de junioare, iar Robert Kiss este vicecampion național la Seniori +18 ani (90 kg).
În plus, menționez că avem un număr de 12 sportivi de performanță și alți 20 la inițiere și în curs de legitimare”.
Promisiunile vin de la „Tenis” și „Atletism”
„Secția de tenis, coordonată de prof. Ionuț Sferle, a avut, la rândul său, rezultate bune cu cei doi sportivi care fac performanță, Rafael Balog și Mihnea Peti, ambii cu participări constante la turneele din vestul țării și cu puncte obținute în clasamentul național al juniorilor.
Alături de cei doi mai avem aproximativ 15 sportivi la grupele de inițiere”.
Apoi, interlocutorul nostru și-a exprimat încrederea în munca profesorului Cristian Dărăban, coordonatorul secției de atletism:
„La primul an de la afiliere, secția de atletism ne-a reprezentat la Campionatele Naționale prin sportivul David Fărcuț, cu rezultate bune de-a lungul întregului sezonul, acesta fiind un atlet de perspectivă”.
Ploaie de medalii, la „Powerlifting”
În 2024, secția de powerlifting, coordonată de Ionuț-Florin Lupaș, s-a remarcat prin numărul mare de medalii câștigate de componenții acesteia la competițiile de nivel național, continental și chiar mondial. Silviu Odobasianu, directorul CS Bihorul Beiuș, a enumerat câteva dintre rezultatele excelente ale sportivilor secției de powerlifting. Ionuț-Florin Lupaș a obținut argint la proba de Împins din culcat și bronz cu echipa la Campionatul European de juniori și seniori din Luxemburg. La aceeași competiție, Rareș Matei a câștigat nu mai puțin de patru medalii de bronz la categoria juniori 2. Pentru Ionuț-Florin Lupaș, Campionatul Mondial de Powerlifting (Islanda 2024) a însemnat o nouă performanță: locul 7.
La Campionatul Național de Powerlifting juniori și seniori, Clasic și Echipat sportivii beiușeni au obținut alte rezultate notabile: Flavius Guler (categoria -53 kg juniori 2), campion național; Ramin Boiț (-66 kg juniori 1), vicecampion național; David Fâșie (-93 kg juniori 2), vicecampion național; Dragoș Briscan (-93 kg juniori 2), campion național; Ionuț Jurju (-105 kg seniori), două medalii de argint la Echipat și Rareș Matei – campion național la categoria -120 kg juniori 2 și medaliat cu bronz la seniori.
Alte medalii au venit de la Campionatul Național de Împins din culcat. Flavius Guler (categoria -53 kg juniori 2) a câștigat aurul la Clasic, Echipat și Open, fiind secondat, în toate cele trei clasamente, de colegul său Albert Herman. Ramin Boiț (-66 kg juniori 1) a ocupat locul trei în open, impunându-se și la seniori, atât la Clasic, cât și la Echipat. Ștefan Cioloș (-83 kg juniori 2) a luat aurul la Echipat și bronzul la Clasic. Tot la Juniori 2, dar la categoria -105 kg, Rareș Matei s-a clasat pe locul I la Echipat și Open. Dragoș Briscan (-93 kg juniori 2) a ocupat locul trei la Open și a urcat pe prima treaptă a podiumului la Echipat. Maia Jurju (-52 kg junioare 2) a obținut argintul ambelor probe, Clasic și Echipat, iar Ionuț Jurju (-105 kg) a adus și el o medalie: bronzul probei Echipat din întrecerea seniorilor.
Investițiile în baza sportivă, prioritare
La finalul dialogului nostru, Silviu Odobasianu, directorul clubului sportiv local, a enumerat marile proiecte din infrastructura sportivă beiușeană, mulțumind, totodată, administrației locale pentru interesul constant arătat sportului:
„Stadionul va fi dat curând în folosință, urmând să jucam acasă din retur.
Terenurile de tenis sunt o investiție foarte bună, odată cu finalizarea lor având un număr tot mai mare de practicanți ai sportului alb.
Bazinul de înot este investiția cu cel mai mare impact în urbe și zonă, adunând un număr de aproximativ două sute de copii care practică înotul sub îndrumarea celor trei instructori.
Pista de atletism de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” deservește secției de profil, urmând ca odată cu finalizarea proiectului Companiei Naționale de Investiții, Primăria să investească într-o nouă pistă cu tartan în incinta Complexului Sportiv «Francisc Matei».
Sala de sport este în condiții foarte bune, fiind reabilitată integral în ultimii doi ani și fiind utilă tuturor secțiilor clubului nostru.
Pentru dezvoltarea evidentă a sportului în municipiul nostru trebuie să mulțumim domnului primar Gabriel Popa, domnului viceprimar Dragoș Balog și membrilor Consiliului Local, care ne-au oferit tot sprijinul atât prin îmbunătățirea infrastructurii, cât și prin susținerea performanței”.
Vai de performantele acestui club amator! Bani aruncati pe fereastra! De ce nu l ati intrebat ppe individu ala cate miliarde a tocat anu acesta din banii beiusenilor! Si pentru ce? Pentru sport? Pentru a si umfla salariile unii? Pentru o mizerie de nedescris la stadion care a fost o bijuterie a beiusului desi sant o groaza de angajati acolo?! Nu au invatat nimic de la cei care le au fost mentori! Rusine! Sportul care il faceti voi pe miliarde din taxele noastre l au facut altii din pasiune si cu drag pentru oras.totul se plateste la un moment dat!