CSM Oradea va avea trei reprezentanți în selecționata României de baschet masculin U18 care va participa la FIBA U18 European Challenger. Cei trei convocați sunt Bogdan Creț (născut 2004), Vlad Marinău și Luca Năstruț (născuți 2003).

Școala orădeană de baschet dă rezultate, iar acestea se văd cel mai bine atunci când produsele bihorene sunt apreciate prin convocarea lor în cadrul loturilor naționale. Cea mai recentă telegramă sosită pe adresa clubului îi vizează pe cei trei menționați mai sus, tineri baschetbaliști care în numeroase momente au făcut parte și din lotul lărgit al echipei de seniori. De menționat că ultimii doi, Vlad Marinău și Luca Năstruț, împreună cu Enzo Vescan (născut 2002), au fost convocați și la naționala U20 care va participa în perioada 20-25 iulie, la Sopron, în Ungaria, la FIBA Youth European Challenger 2021. Toți acești tineri baschetbaliști fac parte din echipa LPS Bihorul CSM Oradea care a devenit recent vicecampioană națională la categoria de vârstă U18.

Revenind la selecționata U18, aceasta se va reuni pe 22 iulie, la sediul Federației Române de Baschet, în Capitală acolo unde toți componenții lotului vor efectua vizita medicală. Ulterior, selecționata se va deplasa la Târgoviște, unde, în perioada 23-31 iulie, va efectua stagiul de pregătire premergător competiției. Întrecerea se va desfășura la Levice (Slovacia) în perioada 1-8 august. Tricolorii se vor duela în faza grupelor cu Ucraina, Slovacia și Elveția. Ulterior se vor disputa jocuri de clasament. În cealaltă grupă a acestui turneu sunt angrenate selecționatele Bulgariei, Ungariei și Irlandei.