Delegaţia României a făcut legea la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, desfăşurat în perioada 30 noiembrie-2 decembrie, în oraşul Alanya (Turcia). Selecţionata tricoloră s-a întors acasă cu 11 medalii de aur şi una de argint, bilanţ la care au contribuit din plin jucători legtimaţi sau formaţi la Tengo Salonta.

 

Din lotul condus de selecţionerul Frederico Tavares au făcut parte nouă jucători pregătiţi de către antrenorul Vasile Sorean sr. la Clubul Sportiv Tengo Salonta. Andreea Neag a fost performera delegaţiei salontane, reuşind să obţină patru medalii de aur, două la categoria U21 (la proba de dublu şi cea de triplu), iar alte două la senioare, tot în cele două probe mai sus amintite.

La succesele obținute de echipa U21 și-au adus aportul și alți doi componenți ai CS Tengo Salonta, Marc Bence și Lăzău Norbert, devenind și ei campioni mondiali la dublu și la triplu.

La juniori, Halász Dániel, a cucerit două medalii de aur, la simplu şi la triplu, în timp ce David Suciu şi Kádár Imre au făcut parte din echipa de dublu care a pierdut la mare luptă finala în faţa naţionalei Republicii Moldova, revanşându-se la triplu, acolo unde au urcat pe prima treaptă a podiumului.

Alți trei jucători formați la Tengo Salonta, care activează, în prezent, sub culorile echipei campioane, CSM Slatina, au cucerit medalii de aur în cadrul campionatelor Mondiale din Turcia. Alex Sorean a devenit triplu campion mondial (simplu, dublu și triplu), Nagy Darius dublu campion mondial (dublu și triplu), iar Vasile Sorean jr. a urcat și el pe prima treaptă a podiumului împreună cu echipa de triplu.

Alături de România au mai participat alte 15 reprezentative naţionale, Franța, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Pakistan, Albania și Cipru de Nord şi Turcia.

”România a rămas o forţă mondială în fotbal-tenis, dovadă cele 11 finale câştigate. Ne onorează faptul că jucătorii formaţi la clubul nostru şi-au adus contribuţia lor la obţinerea acestor succese. Fotbal-tenisul salontan are campioni mondiali şi europeni într-un sport neolimpic care în România este foarte popular”, a afirmat Vasile Sorean senior, antrenorul CS Tengo Salonta.

 

În altă ordine de idei, CS Tengo Salonta a încheiat un an foarte bun şi pe plan intern. Senioarele au ocupat locul 3 în Campionatul Naţional, în timp ce echipa de juniori a devenit vicecampioană naţională. Cinci clasări pe podium au fost obţinute la Cupa României, patru locuri 2 (seniori, senioare, U21 mixt şi seniori mixt) şi un loc 3 (juniori).

Trioul salontan, Darius Nagy, Alex Sorean, Vasile Sorean jr., a reuşit în acest an eventul cu CSM Slatina, câştigând atât titlul naţional, cât şi Cupa României.