Se spune despre Sărbătorile Pascale că, în general, se petrec în familie. Această stare de fapt nu a fost valabilă pentru pugiliștii Basti Box Salonta care nu doar că au urcat în ring pentru a lupta ci au făcut-o și pe meleaguri îndepărtate de casă, în Macedonia și în Ungaria. Efortul lor însă a fost răsplătit cu nu mai puțin de 7 medalii.

Cele mai multe clasări pe podium reușite de sportivii salontani au fost în cadrul concursului de la Vecses (Ungaria), competiție desfășurată în perioada 3-4 mai, anul curent, la care elevii antrenorului Sebastian Silaghi au urcat de patru ori pe podium. Cea de-a 9-a ediție a Memorialului „Varga Viktor” a oferit prilejul să se afirme următorilor pugiliști din cadrul Basti Box Salonta, fiecare dintre ei reușid să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului: Andor Daiana (57 kg tineret, victorie prin inferioritatea adversarului în prima repriză), Chirică Emeric Francisc (63,5 kg, victorie prin decizie unanimă), Marta Paul (67 kg tineret, victorie prin WO) și Szucs Istvan (71 kg tineret, victorie prin inferioritatea adversarului în prima repriză). De menționat că întrecerea s-a adresat categoriilor de vârstă tineret și elită.

Trei clasări pe podium la Gongul de Aur

Cea de-a doua competiție din perioada Sărbătorilor Pascale care a avut în prim plan și sportivi bihoreni a fost cea de-a 53-a ediție a Gongului de Aur, întrecere destinată categoriei de vârstă elită care s-a desfășurat în perioada 3-6 mai, în Macedonia, la Skopje. Acolo sportivii pregătiți de către Sebastian Silaghi s-au remarcat sub steagul tricolor la trei categorii: la 54 kg - Roxana Hamza a cucerit medalia de argint, la 67 kg - Marian Onuță a cucerit medalia de bronz, iar la 71 kg - Cosmin Neagu s-a clasat tot pe locul al treilea. Sportivii care au luptat sub tricolor au fost însoțiți la această competiție de către antrenorul Florin Delamarian, multiplu medaliat național și participant la campionatele europene atunci când s-a aflat în activitate ca sportiv.