În lotul de jucători al echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a produs o modificare în ceea ce privește sportivii români tineri. Este vorba despre despărțirea de Vlad Marinău, care își va continua studiile în Olanda, și „repatrierea” lui Luca Năstruț, unul dintre cei mai talentați jucători formați în cadrul Academiei CSM Oradea.

 

Vlad Marinău, la studii în Olanda

Vlad Marinău, primul jucător din istoria Academiei CSM Oradea care a parcurs fiecare pas în cadrul clubului, a luat decizia de a-și continua studiile în străinătate. Jucătorul de 19 ani, a absolvit recent liceul și a decis ca să își continue studiile la o facultate din Olanda. Marinău a făcut parte din lotul echipei de seniori în perioada 2019/22, bifând 59 de apariții în Liga Națională, precum și prezențe în Cupa României și FIBA Europe Cup. Totodată, acesta a jucat în Liga 1 pentrtu „satelitul” formației orădene. „Conducerea CSM Oradea, cu toate că regretă pierderea unii sportiv extrem de serios și care a urmat cu strictețe toți pașii necesari pentru o formare sportivă sănătoasă, îi mulțumește lui Vlad pentru contribuția avută de-a lungul anilor, pentru seriozitate și îi urează mult succes pe drumul ales. Fără îndoială, Vlad Marinău va rămâne un component de seamă al CSM Oradea prin tot ceea ce a realizat în perioada petrecută ca sportiv al clubului nostru”, transmite CSM Oradea prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Aruncarea, principala calitate a lui Luca Năstruț

Dacă l-au pierdut pe Vlad Marinău, bihorenii au decis să îl readucă la echipă pe Luca Năstruț, un jucător format în orașul de pe Crișul Repede, dar care, în ultimul sezon, a evoluat pentru CSU Sibiu sub formă de împrumut. Năstruț este jucător de poziția 2. El măsoară 1,93 metri și are drept principală calitate aruncarea. Luca va aniversa 19 ani de viață în cursul acestei luni. „Alături de gruparea de pe Cibin, Luca a bifat 17 apariții în Liga Națională și una în Cupa României. El a contribuit la gruparea galben-albastră cu 1.6 puncte și 0.6 recuperări în aproape șapte minute pe partidă. De asemenea, Năstruț a evoluat pentru BC CSU 2 Sibiu în Liga 1 Masculin, unde a înregistrat medii statistice de 17.9 puncte, 5.1 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.2 intercepții în aproape 28 minute pe meci, având 61% la aruncările de două puncte, 33% la semicerc, respectiv 74% la linia de pedeapsă și 16.6 la eficiență. Luca Năstruț se întoarce la CSM CSU Oradea urmând să facă parte din lotul echipei principale”, informează clubul bihorean.