După meciurile de la sfârșitul săptămânii trecute s-a stabilit configurația completă pentru faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin. Cu 15 victorii și un eșec, CSM CSU Oradea s-a calificat de pe primul loc al Conferinței B în Top 10, în care echipele vor intra cu rezultatele înregistrate cu ocupantele primelor cinci locuri.

 

Astfel, la startul fazei a doua, CSM U are un bilanț de 7 victorii și o înfrângere, la fel ca și campioana U-BT Cluj. Celelalte protagoniste ale TOP 10 sunt Rapid București cu 6-2, Dinamo București și CSO Voluntari cu 4-4, SCM U Craiova și SCM Ohma Timișoara, cu 3-5, FC Argeș Pitești, CSM Athletic Constanța și BC CSU Sibiu, cu 2-6 fiecare.

Pe baza poziționării în clasamentul celor două conferințe s-a întocmit programul pentru faza secundă, în care fiecare echipă va juca zece meciuri, tur-retur. Formația antrenată de Cristian Achim va relua competiția cui FC Argeș Pitești, echipă cu care se va duela și în sferturile de finală ale Cupei României, pe 11 februarie.

Etapa 1 – 4 Februarie – FC Argeș Pitești (deplasare)

Etapa 2 – 8 Februarie – Rapid București (acasă, dar se amână*)

Etapa 3 – 4 Martie – BC CSU Sibiu (acasă)

Etapa 4 – 11 Martie – SCM U Craiova (deplasare)

Etapa 5 – 18 Martie – U-BT Cluj-Napoca (acasă)

Etapa 6 – 22 Martie – FC Argeș Pitești (acasă)

Etapa 7 – 25 Martie – Rapid București (deplasare)

Etapa 8 – 29 Martie –  BC CSU Sibiu (deplasare)

Etapa 9 – 1 Aprilie – SCM U Craiova (acasă)

Etapa 10 – 7 Aprilie – U-BT Cluj-Napoca (deplasare).

Meciul cu Rapid va fi amânat, pentru că la acea dată este programat meciul cu Keravnos BC din FIBA Europe Cup.

Ocupantele primelor opt locuri avansează în playoff, care va demara pe 12 Aprilie  și se încheie cel mai târziu la 31 mai. Sferturile de finală și semifinalele se vor desfășura după sistemul cel mai bun din cinci partide, iar finala va avea un format de tipul cel mai bun din șapte meciuri.