Nici nu s-a uscat bine cerneala pe diplomele de campioni obţinute în urmă cu o săptămână la Campionatul Naţional de la Iaşi, că două noi medalii europene au fost cucerite în acest weekend de către Haragos Bernadett şi Alexandra Oanea, de la CS Crişul Oradea.

Desfăşurată la Budapesta, finala Cupei Europei Centrale la tir cu arcul a adunat la linia de tragere 125 de sportivi din 9 ţări (Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Lituania, România, Slovenia, Serbia şi Slovacia). România a participat cu patru sportive, două la arc olimpic (Daria Graur şi Alexia Dreghici, de la SCM Deva) şi două la compound (Haragos Bernadett şi Alexandra Oanea, de la CS Crişul Oradea). Instalate confortabil pe locurile 2 şi 3 după calificări (unde Alexandra a tras record personal, 655 de puncte), cele două fete au nimerit în semifinală una împotriva celeilalte, meci câştigat la doar 2 puncte diferenţă de mai experimentata Bernadett. În meciul pentru medalia de bronz, Alexandra a tras un alt record personal, 141 de puncte (din 150 posibile). „Mi-a plăcut foarte mult! Organizare bună, concurenţi de nivel ridicat, însă am reuşit un punctaj foarte bun şi iată-mă pe podium. Deja îmi doresc să particip la cât mai multe competiţii europene", spune Alexandra Oanea, care la nivel naţional este deţinătoarea en-titre a titlului şi tricoului de campioană naţională atât la indoor (18 m) cît şi la outdoor (50 de metri). „A fost o zi lungă, cu o căldură aproape insuportabilă, care a pus la grea încercare inclusiv răbdarea tuturor, pentru că după calificări am avut mult de aşteptat până la meciurile din eliminatorii, iar asta ne-a mai scăzut din entuziasm", a declarat şi Haragos Bernadett.

Rezultatele arcaşilor orădeni se datorează şi susţinerii Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Bluecontainer Aleşd, Primăria Oradea, Turism Felix şi Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu". Peste numai câteva zile, sportivii orădeni vor pleca la Campionatul Naţional de juniori şi seniori.