Peste 800 de orădeni şi turişti, adulţi, dar mai ales copii, au tras cu arcul în acest week-end, în cadrul Festivalului Medieval al Cetăţii. Atelierul interactiv de tir cu arcul, organizat de Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea şi Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor, a fost, astfel, printre principalele atracţii ale manifestării, cel puţin după numărul record de participanţi.

Câteva panouri profesionale, arcuri şi săgeţi de antrenament, au fost instalate în dreptul bastionului Crăişorul al Cetăţii Oradea. Echipa de organizatori şi voluntari ai Clubului Sportiv "Redpoint" Oradea s-a ocupat meticulos atât de atelierul interactiv, cât şi de promovarea acestui sport olimpic în rândurile orădenilor şi vizitatorilor. Membrii clubului au ţinut evidenţa celor care au încercat acest sport nobil, inteligent şi elitist prin distribuţia de pliante personalizate. În total, peste 800. "În prima zi, vineri, între orele 17.00 şi 22.00, am avut 200 de amatori la atelierul nostru, iar în celelalte zile câte 300 de persoane pe zi. Dintre aceştia, cam 70% copii, restul adulţi. După participarea numeroasă, deducem că tirul cu arcul este o atracţie la asemenea manifestări şi nu numai", spune Vivien Bălteanu, multiplă campioană naţională şi unul dintre organizatori.

Cel mai mare succes l-a avut tirul cu arcul în rândul tinerilor. "Sperăm că aceasta este o oportunitate să lărgim baza de selecţie a sportivilor, unii dintre copii urmând probabil a se înscrie în club, unde vor fi îndrumaţi către performanţă", spune şi Alin Mureşan, şi el campion naţional la tir cu arcul.

Clubul Sportiv "Redpoint" Oradea este singurul axat pe performanţă în tirul cu arcul, iar Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor este simgura de acest fel dn România care organizează anual un campionat judeţean de tir cu arcul.