În organizarea celor de la UTA Arad, turneul internațional de fotbal, categoria de vârstă „old boys”, a fost adjudecat de către roș-albaștrii conduși de către președintele Adrian Moisa.

Întrecerea s-a desfășurat pe Stadionul Banatul din localitatea Sânnicolau Mic, iar la startul ei s-au aflat 13 echipe, două dintre acestea fiind de peste hotare, din Serbia și Ungaria. În meciul inaugural s-au aflat față în față o echipă din Arad și una din Germania, cea dintâi reușind să se impună cu scorul de 4-1. Partidele s-au desfășurat pe durata a 20 de minute exceptând cele două finale. Dacă finala mică s-a desfășurat pe durata a două reprize a câte 20 de minute fiecare, finala mare a avut două reprize de câte 30 de minute fiecare. După cum menționam, FC Bihor a câștigat acest turneu, asta după o finală cu maghiarii de la Oroshaza. Totuși, roș-albaștrii au intrat în posesia trofeului după o partidă în care au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a se impune, scorul după executarea penalty-urilor fiind de 4-2. O contribuție importantă la acest succes a avut portarul Vasile Sin, cel care a reușit să pareze o lovitură de la 11 metri. În semifinale, FC Bihor a învins pe UTA Arad cu scorul de 1-0 după un gol marcat de salontanul Cristian Țîrlea.

„Nu am luat gol tot turneul”

„Cred că defensiva și portarul au fost punctele noastre forte. Nu am luat gol tot turneul, Vasile Sin chiar ne-a surprins plăcut pe toți. Noi am venit la Arad fără portar, dar aici a apărut Vasile, care e bihorean de-al nostru și a făcut meciuri mari. În finala cu Oroshaza chiar s-a întrecut pe el. Prietenii din Ungaria au venit cu jucători ceva mai tineri, între 38 și 45 de ani, pe când noi am avut și de 60 și câțiva peste 50 de ani. Până la urmă, important este că a ieșit un turneu foarte bun. Îi felicităm pe cei de la Old Boys UTA pentru organizare, în special pe Dorel Toderaș, legătura noastră cu ei fiind întotdeauna una puternică, de totală prietenie”, a declarat Adrian Moisa, președintele Old Boys FC Bihor, conform sportarad.ro.

Organizatorii au oferit și premii individuale: Dorel Mutică (UTA) - jucătorul turneului, Roland Lovei (Oroshaza) - golgheterul turneului și Vasile Sin (FC Bihor) – portarul turneului.

FC Bihor la turneul arădean: Vasile Sin – Sebastian Platon, Lucian Gabor, Mădălin Popa, Cristian Luca, Victor Ienciu, Attila Fazekas, Sandu Balaj, Marius Popa, Ovidiu Morna, Valentin Velcea, Adrian Bogdan, Dan Chiș, Daniel Doble, Nicu Gîdea, Walter Schogger, Alin Lascu, Cristian Țârlea, Levi Dobondi, Mitică Măniguțiu și Gelu Șiman.