Sălile de sport din Şuncuiuş şi Vadu Crişului vor cunoaşte o afluenţă de public în acest sfârşit de săptămână. În cele două comune bihorene vor avea loc meciurile ediţiei a 8-a a Trofeul Sirocco - Defileul Crişului Repede la tenis de câmp.

 

Este a patra oară când concursul se desfăşoară în Defileul Crişului Repede. Turneul se adresează sportivilor de la categoriile de vârstă 10, 12 şi 16 ani. Categoria 14 ani nu figurează în program, deoarece în aceeaşi perioadă se desfăşoară Internaţionalele României la această vârstă. Până ieri s-au înscris 52 de tenismeni din Oradea, Salonta, Ştei, Vadu Crişului, Şuncuiuş, Baia Mare, Hunedoara, Timişoara, Cluj, Reşiţa, Arad, Alba Iulia, Ploieşti. Primii patru clasaţi vor fi premiaţi. Fondul de premiere se ridică la suma de 3.500 lei. Notabil este că finaliştii ediţiei de anul trecut vor beneficia de cazare gratuită pe perioada în care vor concura.

 Turneul este organizat de Primăriile din Vadu Crişului şi Şuncuiuş cu sprijinul partenerului oficial SC Mecord Sirocco (director Florian Sala), a Liceului Tehnologic Şuncuiuş şi a Colegiului Tehnic nr. 1 Vadu Crişului, precum  şi al sponsorilor Flodor Transcom SRL, Pensiunea Corimen, Pensiunea Casa Bucătarului.

"Este primul turneu oficial din ţară organizat în mediul rural şi suntem mândri de acest lucru. Concursul este şi rodul proiectului Tenisul în comune şi sate demarat în urmă cu câţiva ani cu sprijinul Consiliului Judeţean. Tot aşa în Vadu Crişului au apărut două terenuri în aer liber, unul dintre el fiind o investiţie privată. Le mulţumesc celor din această zonă minunată că m-au primit în rândurile lor şi că am redescoperit spre bătrâneţe bucuria de a juca tenis", a declarat Mircea Drăgoi, directorul de concurs.

Competiţia va debuta sâmbătă, la ora 09.00, iar arbitru principal va fi Gheorghe Schipor din Timişoara. Participanţii vor avea la dispoziţie la meciuri apă şi fructe, iar sâmbătă li s-a pregătit o seară festivă.