Comuna Avram Iancu a fost gazda întâlnirii dintre două echipe din sate vecine, Victoria, din localitate, și Voința, din Ciumeghiu, încheiată cu succesul la limită al gazdelor, scor 1-0 (0-0), într-o partidă care nu s-ar putea spune că a avut caracteristici amicale, ca între vecini.

Multă încrâncenare pentru supremație...

A fost un meci fără veleități tehnice deosebite, jucat pe alocuri mai degrabă haotic, dar în schimb destul de palpitant, pe muchie de cuțit, până în finalul întâlnirii. Încrâncenarea, ambiția cu care s-a jucat, pornită probabil din dorința fiecărei echipe de a-și legitima supremația locală, a oferit suspans pe toată durata întâlnirii. Mulțumită brigăzii de arbitri, care a reușit să conducă cu autoritate acest meci, nu s-au produs incidente nedorite.

Filmul meciului

Pe tot parcursul acestui meci, la conducerea ostilităților a fost formația gazdă care, fără a evolua la fel de bine ca în partidele din vară, a părut echipa mai solidă. Formația din Ciumeghiu a luptat cu ardoare pentru fiecare șansă a sa și, dacă nu era eliminarea stupidă din finalul primei reprize, poate ar fi putut beneficia de un rezultat favorabil la final. În prima parte a jocului, oaspeții nu au avut vreo ocazie clară de a înscrie în timp ce gazdele au pus în pericol poarta adversă în câteva situații. Prin I. Chișe, din lovitură liberă de la 35 m, respinsă cu greu de Crețiu, în minutul 11. Același portar Crețiu intervine excelent la un șut a lui Lobonț, de la 17-18 m, în minutul 32. În minutul 44, Coste și-a încercat și el norocul cu un șut din întoarcere, tot de la circa 17 m, dar din nou Crețiu, eroul oaspeților, a reușit să deturneze balonul în bară, și apoi în corner. Între timp, în minutul 42, Ionuț Rad, de la vizitatori, este eliminat după ce colecționase două cartonașe galbene, al doilea pentru o ținere stupidă a unui adversar la mijlocul terenului, și astfel echipa Voința evoluează din acel moment în inferioritate numerică.

În partea a doua a jocului, dominarea gazdelor, superioare numeric, a devenit și mai vizibilă însă nu se poate spune că vizitatorii nu și-au „vândut” scump pielea, ei având câteva ocazii mai clare decât ceea ce au produs în prima parte. Evident că cei mai periculoși au fost însă „avrămeștii” care au beneficiat din nou de o ținere naivă a adversarilor, la jucătorul Coste, în minutul 65, însă de această dată în interiorul suprafeței de pedeapsă. Penalty-ul a fost transformat fără dubii de jucătorul I. Chișe. Cu acest scor, de 1-0, s-a încheiat o partidă care a oferit destul suspans suporterilor celor două formații aflați în tribună.

În runda următoare, Victoria Avram Iancu va avea etapă liberă în timp ce Voința Ciumeghiu va primi vizita echipei Izvorul Cociuba Mare, duminică, 17 octombrie, de la ora 15.00.

Victoria Avram Iancu: G. Gurguță - M. Avram (4 B. Stanciu), A. Memetea, A. Cureș, N. Sabău (74 G. Ciotea), Tr. Oltean, A. Coste cpt., Al. Lobonț, R. Pușcaș, F. Kocsis (83 M. Șerban), I. Chișe. Antrenor: Cristian Cuciula

Voința Ciumeghiu: L. Crețiu - R. Negrău cpt. (77 D. Neaga), M. Cionca (74 Al. Andraș), G. Pleș, I. Ghender, I. Apetroaei, I. Rad, Raul Boldor (74 Istvan Kleszken), M. Rațiu (77 Ghe. David), Răzvan Boldor (60 D. Dudaș), C. Șipoș. Antrenori: S. Rad și I. Ilie

Arbitri: Bulzan Andrei - Matica Marius, Bogdănel Alexandru.

Observator AJF: Petru Boroș.