Voleibalistele pregătite de Mariana Szabo-Alexi au terminat prima fază a campionatului Seriei Vest din Divizia A2 cu un nou succes. Astfel, la capătul unei partide în care au evoluat jucătoarele utilizate mai puţin, CSU s-a impus fără drept de apel 3-0, pe seturi la 18, la 15 şi la 9, în meciul cu „lanterna roşie”.

Victoria de la Deva a fost cea de-a 11-a din 14 posibile în actuala stagiune, palmares care face ca Oradea să termine prima fază a întrecerii pe locul al doilea după FC Argeş Piteşti. Bihorencele au dominat partida de la Deva chiar dacă garnitura utilizată nu a fost cea dintâi. Cum şi echipa din Deva  are o medie de vârstă foarte scăzută a rezultat un meci al tinerelor speranţe. Astfel, printre titularele de la CSU s-au regăsit studente mai puţin utilizate şi talentatele junioare de la LPS Bihorul şi Viitorul Borş, care evoluează cu dublă legitimare. Acestea au demonstrat că îşi merită locul în echipă, neoferindu-le practic nicio şansă adversarelor. Cu acest prilej a revenit în echipă şi Roxana Haidu, ridicătoare care a absentat o perioadă din cauza unei accidentări. Aceasta a fost „un exemplu de perseverenţă şi dăruire pentru mai tinerele colege, reuşind să le impulsioneze şi să le determine să-şi depăşească limitele pentru a avea o evoluţie pozitivă”, spune Mariana Szabo Alexi, antrenoarea echipei.

Faza a doua a competiţiei va debuta sâmbătă, 3 martie, atunci când CSU Oradea va înfrunta din nou Volei Club Deva pe propriul teren. Sistemul după care se va juca va fi „cel mai bun din trei meciuri” cu menţiunea că în eventualitatea în care va fi nevoie de joc decisiv, acesta se va disputa pe terenul formaţiei mai bine clasate. Până atunci, CSU Oradea va profita de săptămâna liberă şi va răspunde invitaţiei de a participa la un turneu amical internaţional care se va desfăşura la Lugoj în perioada 24-25 februarie, un bun prilej de pregătire a playoff-ului.

Alte rezultate înregistrate în ultima rundă: CSU Poli Timişoara - FC Argeş Piteşti 2-3, SCM U Craiova - CSM Sibiu 3-0 şi Transilvania Braşov - Medicina CNUE Târgu Mureş (retrasă din campionat) 3-0.

CSU Oradea: Iuliana Fîcă (căpitan), Maria Radu Fîcă, Anca Paşca, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Giulia Blaj, Andreea Maxim, Andreea Maran, Alexandra Breban, Mădălina Pura, Flavia Chiş, Antonia Rizea şi Bikfalvi Alexandra (libero).

Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.