După un parcurs excelent în cadrul Diviziei Cadeți Masculin Elită, CSȘ „Avram Iancu” Ștei s-a calificat în ultima fază a competiției organizate de Federația Română de Volei, unde va lupta pentru cucerirea unei medalii.

Indiscutabil, voleiul șteian - prin acești adevărați „magicieni”, Denis Cocoș (clasa a XI-a), Alex Țigan (XI), Andrei Ille (IX), Rareș Avram (VIII), Iulius Indrei (VIII), George Șerban (IX), Alexandru Avram (IX), George Pașca (VII), Luca Bala (VII), Sergiu Scrofan (VII), Rareș Cotor (VII), David Stan (IX) care pur și simplu zburdă „deasupra fileului” - trăiește clipe de mare satisfacție, deoarece harta voleiului românesc este din nou „deranjată” la cel mai înalt nivel de cadeții șteieni printr-o calificare splendidă la turneul final pe țară. Munca, disciplina, spiritul de echipă, pasiunea, dar și sprijinul consistent primit din partea autorităților locale - reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei - dar și a conducerii Colegiului Național „Avram Iancu” Ștei, compusă din profesorii Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct, a fost „cheia”  succesului obținut de tinerii voleibaliști șteieni, antrenați de profesorul Sebastian Indrei, care, iată, se vor regăsi la încă un turneu final, de fapt al șaselea consecutiv. Un sincer bravo acestor minunați voleibaliști care aduc multă faimă școlii, orașului, dar și județului Bihor.

Un adevărat tur de forță

Conform calendarului competițional, șteienii au făcut la finalul săptămânii trecute un adevărat tur de forță, deoarece sâmbătă au jucat la Botoșani, câștigând cu 3-0, în timp ce duminică au primit pe teren propriu vizita echipei CSM București B, ocupanta locului trei în grupă, pe care au învins-o cu 3-0 (25-16; 25-23; 25-16). Chiar dacă matematic voleibaliștii șteieni erau deja calificați la faza finală, spre cinstea lor au jucat cu multă dăruire la Botoșani, fapt ce a făcut ca sala de sport să fie, duminică, arhiplină, iar publicul spectator să-i întâmpine cu ropote de aplauze, care s-au auzit la fel și la finalul unei partide excelente realizată de cadeții șteieni.

Final cu un meci de gală

Seria din care fac parte șteienii mai are în componență echipele CSM București A, CSM București B, LPS CSȘ Suceava, CS Academia Lazăr Marius Zalău și CSȘ Botoșani. Astfel, luni, primind un adevărat „cadou”, inimosul public șteian a avut parte ca în ultimul meci al seriei să poată vedea la lucru campioana națională de anul trecut la această categorie de vârstă, CSM București A, iar așteptările au fost din plin răsplătite printr-un meci care a făcut cinste primelor două clasate. Ascendentul moral al bucureștenilor a avut câștig de cauză în startul meciului, iar după un început „strâns”, 4-4, 8-7, oaspeții au început să se detașeze, 9-13, 12-16, și să câștige primul set, 18-25. Cu un public formidabil în „spate”, voleibaliștii șteieni au început în forță setul doi, 3-0, 5-1, 8-4, pentru ca diferența să fie de partea lor în permanență, 16-13, 20-15, iar setul să fie adjudecat destul de lejer, 25-17. Campionii au digerat destul de greu reușita gazdelor, iar în setul trei s-au distanțat repede, 4-8, 10-16, 15-20, pentru a câștiga setul, 20-25, totuși cu puține emoții. Ultimul set a avut la conducere bucureștenii, 3-8, 11-16, însă șteienii, spre lauda lor, au avut o revenire senzațională, fiind aproape de a egala, 18-19, însă au ratat obiectivul din cauza unor greșeli neforțate, fapt de care oaspeții au profitat din plin, câștigând setul, 19-25, și meciul, 1-3. A fost un meci demn de ocupantele locurilor unu și doi, CSM București A și CSȘ „Avram Iancu” Ștei, care vor participa la turneul final, împreună cu ocupanta locului patru, LPS CSȘ Suceava, deoarece ocupanta locului trei, CSM București B, va fuziona pentru turneul final cu cealaltă echipă bucureșteană. La turneul final, organizat la București la începutul lunii mai, vor fi prezente șase echipe, din celalată serie până acum câștigându-și dreptul CTF Mihai I București și CSȘ Zalău, în timp ce pentru celălat loc se „bat” CSȘ Toplița și CNMV Ploiești. Sâmbătă și duminică la Ștei cele două meciuri au fost arbitrate de Sorin Agud, Zoltan Kovacs și Andrea Balogh, toți din Oradea. Asistența medicală: Dr. Daciana Baic și asistentele Liana Florina Bologa și Nicoleta Mirela Anton. Director de concurs: Ionel Cocoș.