Buletin de avertizare fitosanitar - Tratament la ceapă şi usturoi
Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorilor: musca cepei şi a usturoiului, tripsul, gărgărița cepei.
Musca cepei are două generații pe an, larvele primei generații atacă frunzele în formare, iar cele din a doua generație atacă bulbii. Dăunătorul depune ouăle în această perioadă la baza frunzelor (coletului) în apropierea solului, de unde pătrund în plantă imediat după eclozare. Cele mai mari pagube le fac larvele din prima generație, când plantele sunt încă tinere.
Efectuaţi tratamentul folosind unul din produsele:
1. Mospilan 20 SP - 0,025% sau
2. Laser 240 SC - 0,04% sau
3. Mavrik 2F SP - 0,05 %.
Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: 2 - 4 frunze.
Tratamentul se repetă după 10 - 12 zile, utilizind un alt produs omologat, având în vedere apariția eșalonată a adulților. Aplicarea se va face astfel încât soluția să ajungă în zona coletului, acolo unde atacă larvele dăunătorului.
Se va respecta cu stricteţe timpul de pauză înscris pe ambalaj după utilizarea fiecărui produs utilizat.
La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. De asemenea, se vor verifica cu mare atenție recomandările privind compatibilitatea produselor atunci când urmează să se facă amestecuri de produse de protecția plantelor.
După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluția rezultată golindu-se în rezervorul mașinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.
Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecția plantelor, norme de protecție și securitatea muncii, protecția albinelor și a animalelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.