Oficiul Fitosanitar Bihor comunică urmărirea și reluarea tratamentului pentru combaterea dăunatorului șoarecele de cîmp (Microtus arvalis) la culturile de cereale păioase, rapiţă, livezi vii, lucernă, trifoi, terenuri necultivate, acolo unde se identifică galerii active.

Efectuați tratamentul folosind momeli toxice omologate:

1. Arvalin - 5 bucăţi/galerie activă sau

2. Ratron - 5 bucăţi/galerie activă.            

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România.

La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire, de pe eticheta produsului.                                                             

Pe suprafețele tratate se vor amplasa placuțe de avertizare cu inscripția TEREN TRATAT.

În completarea măsurilor chimice se vor avea în vedere și măsurile agrotehnice cu caracter profilactic, care se iau tot timpul anului, indiferent de gradul atacului de rozătoare. Ca metode mecanice de combatere se recomandă efectuarea de arături adânci pentru distrugerea cuiburilor şi evitarea recoltărilor târzii, pentru a împiedica rozătoarele să-și adune hrană şi să se înmulțească.

Respectați obligațiile ce vă revin conform Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, al ministrului mediului, apelor şi pădurilor și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr.352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecocondiționalitatea în cadrul schemelor de sprijin și măsurilor de sprijin pentru fermieri în România, cu modificările ulterioare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.