Municipalitatea orădeană a anunţat că va pune în aplicare o prevedere aspră din Regulamentul de atribuire a locurilor de parcare. Cei care au restanţe la bugetul locul își vor pierde automat locul de parcare.

Potrivit „Regulamentului de atribuire/licitație a locurilor de parcare, pentru folosință, în parcările de domiciliu din municipiul Oradea”, pentru a putea beneficia în continuare de un abonament de parcare de domiciliu, persoana/deținătorul abonamentului nu trebuie să aibă restanțe de plată la bugetul local.

„În consecință, persoanele/deținătorii abonamentelor care înregistrează restanțe la plata impozitelor și taxelor locale, trebuie să achite până la data de 31 ianuarie 2024 atât contravaloarea abonamentului de parcare de domiciliu pentru anul 2024, cât și obligațiile restante față de bugetul local. După data scadenței de plată a abonamentelor de parcare de domiciliu (31 ianuarie 2024), persoanele/deținătorii de abonamente care nu au achitat contravaloarea abonamentului sau înregistrează sume restante față de bugetul local își vor pierde automat dreptul de a beneficia de locul de parcare de domiciliu, iar asociațiile de proprietari vor demara o nouă procedură de atribuire a acelor locuri de parcare” precizează Primăria Oradea.  

Așa cum s-a anunțat, din această lună abonamentele de parcare pentru parcările de domiciliu se pot plăti individual, de către fiecare cetățean deținător de abonament, direct la Primăria Oradea, la ghișeele fizice sau prin intermediul Ghișeului Online - Primăria Oradea/App MobilePay/Ghișeul.ro, secțiunea „Plată impozite, taxe și amenzi” în contul fiecărui cetățean, alături de celelalte obligații datorate bugetului local (impozit pe clădire, teren, autoturism etc).