Pentru ziua de 1 Iunie s-au stabilit două scenarii: dacă vremea va fi favorabilă activitățile vor avea loc în curtea interioară a Cetății Oradea, iar dacă timpul va fi ploios, activitățile se vor desfășura, în funcție de specificul lor, fie în sala Teatrului de Stat, fie la Sala Arcadia sau în Sala Filarmonicii.

În scenariul în care evenimentele vor avea loc în Cetatea Oradea, accesul se va putea face în limita a maximum 500 de persoane pe scaune, având acces doar persoanele adulte vaccinate sau persoanele care pot prezenta un test PCR nu mai vechi de 72 de ore, sau test antigen nu mai vechi de 24 de ore. Aceste cerințe nu sunt valabile pentru copii, care pot participa la eveniment, conform ultimelor reglementări, cu mască de protecție. Accesul la spectacolele și concertele din Cetatea Oradea va fi gratuit.

În situația în care vremea va fi nefavorabilă și evenimentele vor avea loc la teatru, se va respecta prevederea legală care spune că evenimentul poate avea loc în limita a 50% din capacitatea sălii.

Spectacolele din cadrul evenimentului pilot Ziua copilului 2021 sunt prezentate de trupele Teatrului Regina Maria, Teatrului Szigligeti şi Filarmonica de Stat şi se vor desfășura după următorul program:

ora 10.00 - în curtea interioară a Cetăţii - Dino şi Oraşul Bunelor Maniere (Teatrul Regina Maria, Filarmonica);

10.20 - în curtea interioară a Cetăţii - întâlnire cu copiii a actorilor din Vrăjitorul din Oz (Teatrul Regina Maria);

10.30 - în curtea interioraă a Cetăţii - spectacol cu baloane şi momente muzicale (Teatrul Szigligeti);

11.00 - în curtea interioară a Cetăţii - spectacol cu muzică din desene animate şi cu desene în fundal (Filarmonica de Stat);

12.00 - în sala mare a Teatrului - Frumoasa şi bestia (Teatrul Regina Maria);

13.00 - în Biharia - spectacol al trupei Lilliput (Teatrul Szigligeti);

16.00 - în curtea interioară a Cetăţii -M4T3M4G1C4, un spectacol educativ plin de umor, un one-man show cu Șerban Borda;

17.00 - pe strada Republicii, în faţa cofetăriei Fun Ice - spectacol al Trupei Lilliput (Teatrul Szigligeti);

17.30 - în curtea Cetăţii - spectacol Desene și muzică - o planetă miraculoasă (Filarmonica de Stat);

18.00 - în sala mare a teatrului - spectacolul „Vrăjitorul din Oz” (Teatrul Regina Maria).

Pentru spectacolele prezentate în sala mare a Teatrului - „Frumoasa şi Bestia” şi „Vrăjitorul din Oz” - accesul se va face pe bază de bilet, care costă 15 lei.