Dacă în numărul de joi al cotidianului nostru cititorii erau informaţi despre zvonurile retragerii echipei Oţelul Ştei din Liga a IV-a, iată că primele "semne" ale destrămării "forjorilor" încep să apară.

 

Astfel, fostul căpitan al oţelarilor, Dorin Boca (foto), împreună cu Mădălin Haica şi Lucian Bercea, vor juca lângă "Apa Boiului", la Biharea Vaşcău, şi se pare că vor fi urmaţi de Petriş, Boldor, Matei şi Raţ.

Alţi jucători, Bărăian, Junc, Ciuciu, doresc să părăsească echipa, însă destinaţia lor este, deocamdată, necunoscută.

Contactat telefonic, preşedintele grupării şteiene, Virgil Lupşe, nu a dorit să spună prea multe pe această temă, promiţând însă unele dezvăluiri la începutul săptămânii viitoare. "Nu doresc să fiu acuzat de nimeni de desfiinţarea echipei, însă iubitorii fotbalului trebuie să ştie realitatea şi să-i cunoască pe cei care sunt adevăraţii "gropari" ai sportului şi situaţia jalnică în care, din păcate, s-a ajuns."

Situaţia este mai mult decât jalnică, iar când ne gândim că în oraş sunt două licee în care învaţă aproximativ 2.000 de elevi, de unde s-ar putea selecta jucători pentru o echipă, cel puţin pentru două-trei grupe pregătitoare şi una care să activeze cel puţin în liga a IV-a, se vede că adevărul în care "trăieşte" sportul şteian este deplorabil. Dar cum speranţa moare ultima (dacă nu a murit încă), credem într-o minune, ce ar încălzi inimile suporterilor.

Dar dacă lucrurile se vor concretiza spre prăpastia desfiinţării, autorităţile oraşului Ştei se vor putea mândri de noua lor "realizare" în sport, când sub ochii lor va lua fiinţă o nouă grupare sportivă de mare "viitor"... "Prăbuşirea Ştei".