Şeful opoziţiei italiene, Silvio Berlusconi, a anunţat crearea unei noi formaţiuni care se va numi Partidul Poporului Italian - al Libertăţilor, urmând ca partidul său actual Forza Italia să se contopească cu acesta, relatează AFP.

"Forza Italia se va contopi cu această nouă formaţiune politică, Partidul Poporului Italian - al Libertăţilor", a declarat Berlusconi la Milano, citat de agenţia Ansa. El a făcut acest anunţ în contextul în care autoritatea sa este puternic contestată de aliaţii săi de dreapta după eşuarea încercării de a răsturna Guvernul lui Romano Prodi, în urma votării bugetului de joia trecută. "Toţi cetăţenii italieni vor acest partid", a declarat şeful opoziţiei asigurând că a strâns peste 7 milioane de semnături în favoarea alegerilor anticipate, înaintea scrutinului legislativ prevăzut pentru 2011, în timpul unei ample mişcări de mobilizare împotriva lui Prodi, care s-a manifestat în toată Italia şi care a încetat duminică.
În august anul trecut, fostul preşedinte al Consiliului a anunţat că intenţionează să creeze o nouă formaţiune, "Partidul Libertăţii", al cărui nume l-a propus declarându-şi intenţia de a reuni formaţiunile de centru dreapta într-una singură, dar în momentul respectiv aliaţii săi au fost reticenţi.