"Fotbalist tehnic, agresiv şi polivalent"
Transferul său a fost intermediat de fostul antrenor Ioan Tomeş, care l-a avut elev la echipa de tineret a lui Debrecen. "Nagy a fost unul dintre cei mai talentaţi jucători de la clubul Debrecen. Chiar eu l-am promovat în 1994, în lotul lărgit al primei echipe, unde îndeplineam şi funcţia de antrenor secund. Dacă rămânea acolo, cu siguranţă ar fi ajuns mai sus. Prin aceste mutări repetate, a avut mult de pierdut", este de părere Tomeş.
Nagy Zsolt, care va împlini 29 de ani pe 23 martie, poate fi considerat un veritabil globe-trotter, trecând pe la multe echipe din primele două eşaloane din Ungaria şi Ucraina. S-a format la Debrecen VSC, după care, cele mai importante "borne" ale carierei sale au fost Hajduszoboszlo, 3 Kerulet, Csepel, Vasas, Alexandria Politekhnik, Zakarpatija Ujgorod şi Cernomoreţ Odessa. "A avut şi de câştigat că a fost pe la atâtea echipe. Asta l-a înrăit în sensul bun al cuvântului şi l-a făcut mai agresiv pe teren. Sunt convins că prin experienţa şi valoarea lui va aduce un plus în jocul lui FC Bihor. Este un fotbalist polivalent, tehnic, care poate juca fără probleme atât mijlocaş de bandă, cât şi atacant", l-a caracterizat Ioan Tomeş.

Urmaşul lui Csehi
Fost internaţional de juniori, Nagy (1,81 m şi 75 kg) spune că este un jucător cu alte calităţi decât ale lui Csehi, fotbalist care a ajuns la Oradea cam la aceeaşi vârstă şi a avut un randament bun. "Ştiu că a jucat Csehi aici cu rezultate bune, dar mie nu-mi place să fiu comparat cu nimeni. Stilul nostru de joc diferă. Zoli era un atacant pur, eu pot să şi creez situaţii de gol pentru coechipieri, nu numai să marchez", susţine Zsolt, care le-a făcut o promisiune fanilor. "Voi da totul pe teren, astfel încât să nu decepţionez susţinătorii echipei şi publicul orădean", a conchis fotbalistul maghiar.
FC Bihor urmează să parafeze angajamente şi cu brazilianul Roberto Ayza (26 ani) şi argentinianul Abel Valdez (20 ani), care se pregătesc cu formaţia orădeană.

FC Bihor joacă la Turda
Altfel, "roş-albaştrii" vor disputa astăzi, de la ora 14.00, la Turda, un amical cu gruparea locală Arieşul, care activează şi ea în eşalonul secund. Şi echipa a doua are programat un meci de verificare, dar pe terenul Motorul, cu începere de la ora 13.00, în compania formaţiei Mobila Şimleu Silvaniei.