Licitaţia organizată de municipalitatea orădeană pentru reconstruirea podului de pe strada Traian Blajovici (fostă Abatorului), peste Pârâul Peţa, a fost câştigată de S.C. Drumuri Bihor S.A., în asociere cu S.C. Aquacons SRL. Oferta financiară a acestora a fost de 296.781 lei.

În urmă cu o săptămână, s-a finalizat evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică pentru reconstruirea podului de pe strada Traian Blajovici (fostă Abatorului), peste Pârâul Peţa. În prezent, podul se află într-o stare de degradare avansată, traficul auto fiind interzis. Potrivit municipalităţii, lucrarea de reconstrucţie este necesară pentru prelungirea străzii Blajovici până la giraţia cu drumul de centură din zona Real. În cadrul procedurii, au fost depuse două oferte, una de către S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A., în asociere cu S.C. Tractebel Engineering S.A., în valoare de 357.040 lei, iar cealaltă, de către S.C. Drumuri Bihor S.A., în asociere S.C. Aquacons SRL, în valoare de 296.781 lei. "Criteriul de atribuire a licitaţiei a fost preţul cel mai mic. După evaluarea documentaţiilor, s-a stabilit ca fiind inacceptabilă oferta depusă de S.C. Drumuri Orăşeneşti S.A., în asociere cu S.C. Tractebel Engineering S.A., deoarece aceasta nu îndeplinea cerinţele de calificare solicitate în documentaţia de atribuire, respectiv societatea a ofertat o valoare mai mare decât valorea estimată a achiziţiei", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. Astfel, ofertantul câştigător a fost declarat S.C. Drumuri Bihor S.A., în asociere cu S.C. Aquacons SRL.

Potrivit viceprimarului Gheorghe Carp, contractul cu firma declarată câştigătoare urmează să fie semnat la sfârşitul lunii septembrie. Termenul stabilit pentru proiectare este de 30 de zile de la semnarea contractului, iar pentru execuţia lucrărilor, 90 de zile de la predarea amplasamentului.