Redacția Crișana a primit ieri vizita elevilor din clasa IC de la Școala Gimnazială "Oltea Doamna" din Oradea, care au fost însoțiți de învăţătoarea lor, prof. Laura Pavel. Vizita lor nu a fost întâmplătoare, ci a făcut parte din cadrul Săptămânii dedicate activităţilor extraşcolare "Şcoala Altfel".

 

Pentru că ne aflăm în postul Paștilor, prima oprire a copiilor a fost la Biserica Sfântul Gheorghe din Parcul Traian, unde, după ce s-au spovedit, au fost împărtășiți, știut fiind faptul că împărtăşirea copiilor este un moment deosebit de important al vieţii lor. Următorul popas a fost la sediul Redacției Crișana, pe strada Patrioților nr.4, unde cei aproape 30 de elevi au avut ocazia să viziteze birourile, pentru a vedea exact unde își desfășoară activitatea ziariștii, au aflat ce presupune munca unui reporter și ce anume trebuie să faci pentru a ajunge un bun jurnalist. Copiii au fost impresionați să afle că ziarul Crișana a împlinit anul acesta 71 de ani și că este cel mai vechi cotidian din județ. La întrebarea "Care dintre voi dorește să devină ziarist?”, majoritatea a ridicat mâna, considerând că, deși nu pare o meserie ușoară, este frumos să informezi în mod corect și obiectiv cititorii. Copiii nu au venit cu mâna goală, ci le-au adus jurnalistelor de la Crișana câte o felicitoare de Paști, făcută chiar de ei. Nici noi nu am rămas datori, astfel că, la plecare, fiecare a primit câte un exemplar din cel mai recent număr al ziarului, și invitația de a ne vizita și cu alte ocazii, pentru a cunoaște și alte aspecte interesante ale vieții de jurnalist.

În cadrul "Săptămânii altfel”, elevii din clasa IC de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” au mai fost la Cetate și la Poliție, de asemenea, au primit la școală vizita unui medic stomatolog, care i-a învățat cum să-și îngrijească dințișorii, iar astăzi, 22 aprilie, vor vizita Grădina Zoologică din Oradea.