Începând de astăzi, 22 noiembrie, orădenii sunt invitaţi la Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea pentru a admira o inedită expoziţie cu valoare documentară şi istorică. Doritorii au ocazia de a viziona imagini expuse în premieră din perioada vizitelor efectuate de Gheorghe Gheorghiu Dej în regiunea Crișana și de Nicolae Ceaușescu în județul Bihor.

Expoziția intitulată „Oradea - Deceniile roșii. Vizitele lui Dej și Ceaușescu în Bihor” va fi găzduită de Muzeul Cetății și Orașului Oradea, Corp A, parter, latura nordică. Expoziţia se deschide astăzi şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitatori până în data de 31 ianuarie 2017.  Vor fi expuse peste 100 de imagini surprinse în timpul vizitei lui Gheorghe Gheorghiu Dej realizată în regiunea Crișana în anul 1961, dar şi instantanee în care este surprins cuplul prezidențial Elena şi Nicolae Ceaușescu. Imaginile cu familia Ceaşusescu datează din perioada celor opt vizite din: 18 februarie 1966, 14 iulie 1969, 16 mai 1970, 16 iunie 1976, 14 iunie 1977, 17 septembrie 1979, 19 iunie 982 și 11 iunie 1987. „Colecția de fotografii cu vizitele lui Nicolae Ceaușescu a fost pusă la dispoziția muzeografilor Muzeului Cetății și Orașului Oradea de către fotograful oficial al vizitelor prezidențiale, Nicolae Meseșean, iar selecţia a fost realizată de către specialiştii instituţiei culturale orădene”, transmit organizatorii.  De asemenea, un rol important în pregătirea evenimentului l-a avut și drd. Cristian Culiciu. Expoziția, a cărei pregătire a durat peste trei luni, va fi animată și de o serie de obiecte propagandistice donate de orădeni în cadrul campaniei „Nu arunca trecutul, adu-l la Muzeu!”.

Programul de vizitare a acestei expoziţii este de marţi până duminică, în intervalul orar 9.00 - 17.00. Taxa de vizitare pentru toate expoziţiile Muzeului este de 5 lei.