Sâmbătă, 28 ianuarie, la Teatrul Szigligeti a avut loc spectacolul de teatru-dans „Cel bun, cel rău și mama m**ii”, în regia coregrafului  Fehér Ferenc, prezentat de celebra trupă M Studio din Sfântu Gheorghe. Spectacolul comic s-a bucurat de aprecierea orădenilor şi a deschis „sezonul” de teatru-dans, luna februarie aducând alte două spectacole de gen, renumite, la Oradea.

 

„Cel bun, cel rău și mama m**ii” (A Jó, a Rossz és a K**va Anyád), pus în scenă de trupa Studio M din Sfântu Gheorghe, sub semnătura regizorului-coregraf  Fehér Ferenc, a fost prilej de bucurie pentru spectatorii Teatrului Szigligeti sâmbătă seara.

Producţia, prin intermediul muzicii şi dansului, a redat atmosfera western-urilor de altă dată, într-o  poveste în care pistolarii, femeile uşoare, bărbaţii în travesti, întregesc tabloul prin gaguri, iar moartea şi dragostea devin personaje principale.

„M Studio își prezintă regulat cele mai noi producții, colaborarea dintre Teatrul Szigligeti și atelierul de teatru-dans din Sfântu Gheorghe cuprinzând atât sprijin profesional, cât și schimburi de spectacole. Astfel, în cursul stagiunii curente şi Teatrul Szigligeti a avut posibilitatea de a prezenta în reședința județului Covasna de numeroase ori spectacolele Trupei Szigligeti, respectiv a Ansamblului Nagyvárad”, a spus Biro Arpad, impresar artistic.

Colaborarea Teatrului Szigligeti cu trupe celebre de teatru-dans s-a extins şi peste hotare, iar publicul orădean va avea ocazia de a viziona astfel de spectacole şi în luna februarie. Astfel, vineri, 3 februarie, de la ora 19.00, Teatrul de Dans Europa Centrală Budapesta va fi prezent în sala mare a teatrului. Considerată una dintre cele mai importante trupe de teatru-mişcare din Ungaria, aceasta aduce la Oradea coregrafii întocmite pe „Arachne – Prinţesa din Colofon” de Bartók, respectiv pe „Ritualul primăverii” de Stravinski.

„Attila Kun reinterpretează Ritualul primăverii, bazat pe miturile din pustiul rusesc şi muzică populară, într-un mediu contemporan. Stravinski compune în muzica sa un instinct îngropat adânc, totuşi imposibil de stârpit: instinctul de a crede într-o ordine a lumii bazată pe legi”, transmit reprezentanţii teatrului. „Spectacolul „Prinţesa din Colofon” spune povestea Arachnei, prinţesa preschimbată în paianjen, care, considerându-se cea mai pricepută ţesătoare din lume, o provoacă pe zeiţa Atena la o întrecere. Gábor Halász nu încearcă să ilustreze povestea într-un mod explicit, dar construieşte o dramaturgie clară din relaţiile dintre personaje, oferind o experienţă teatrală pe cel de-al IV-lea cvartet pentru instrumente de coarde de Béla Bartók”, mai spun aceştia.

Biletele la spectacol se găsesc la casieria teatrului, respectiv online  pe www.biletmaster.ro.