Ieri, la Facultatea de Protecţia Mediului, a avut loc cea de-a şasea ediţie a simpozionului internaţional cu tema "Priorităţi şi perspective în agricultură, siguranţă alimentară, silvicultură şi protecţia mediului".

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a două zile şi face parte din cadrul manifestărilor Săptămânii Ştiinţifice. Ziua de ieri a fost deosebită pentru Facultatea de Protecţia Mediului deoarece debutul simpozionului a coincis cu Ziua Internaţională a Mediului. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului vor fi prezentate 75 de lucrări pe teme de agricultură, siguranţă alimentară, protecţia mediului, silvicultură, agroturism şi zootehnie. "Simpozionul cu tema Priorităţi şi perspective în agricultură, siguranţă alimentară, silvicultură şi protecţia mediului este la cea de-a şasea ediţie, dar este pentru prima oară când manifestarea are un scop bine definit privind siguranţa alimentară. Scopul acestei manifestări este acela de a deschide orizontul tuturor celor interesaţi", a declarat prof. univ. dr. Vasile Bara, decanul facultăţii.
Cea de-a doua parte a manifestărilor a continuat cu un laudatio şi decernarea diplomei de Doctor Honoris Causa de către rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, prof. univ. dr. Javor Andras, prorectorul Universităţii din Debrecen, Ungaria. "Atât Universitatea din Oradea, cât şi Facultatea de Protecţia Mediului au pe rol o serie de activităţi cu universităţi din Debrecen, Ungaria, Slovacia şi Slovenia, profesorii de la aceste instituţii fiind prezenţi şi la simpozionul organizat de noi", a mai adăugat prof. univ. dr. Vasile Bara.

Lucrările prezentate la cea de-a şasea ediţie a simpozionului vor fi publicate într-un volum special al Analelor Facultăţii de Protecţia Mediului.