Ieri, la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, a avut loc vernisarea celei de-a 10 ediții a expoziției cu vânzare „Ziua Mărțișorului - Ziua Down”. Cu acest prilej, s-a celebrat împlinirea a 15 de ani de parteneriat între Asociația Down Oradea și Bibliotecă, ocazie cu care tinerii au pus în scenă piesa de teatru „Turtița”.

 

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, prin Centrul de Informare Comunitară, a organizat ieri, în sala Amfiteatru, vernisajul celei de-a 10 ediții a expoziției cu vânzare ,,Ziua Mărțișorului - Ziua Down”, produsele putând fi achiziționate în holul polifuncțional al bibliotecii.

Manifestarea a fost deschisă de Luminiţa Moga, şef serviciu Centrul de Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii. Ea le-a urat bun venit tinerilor artişti, mulţumindu-le pentru cei 15 ani de colaborare, dar şi pentru cei zece ani de manifestare neîntreruptă a expoziţiei.

Realizate cu multă migală şi dăruire, obiectele care au ieșit din mâinile tinerilor cu sindrom Down au ceva special, aşa cum speciali sunt şi cei care le-au creat.

„Ne-am obișnuit să ne întâlnim în această perioadă, în preajma Mărțișorului. E un moment de mare bucurie sufletească, în care ne simțim aproape unul de altul. Acest program, care a început în urmă cu 15 ani, trebuie continuat, pentru că numai în acest fel putem dovedi că suntem oameni în adevăratul sens al cuvântului!”, a spus Ligia Mirișan, directorul-manager al Bibliotecii Județene, ieri, în cadrul vernisajului.

„Suntem de 15 ani împreună, dar în Oradea împlinim 26 de ani de când existăm şi încercăm să facem ceva pentru copiii noştri. Vă mulțumesc foarte mult că ne primiți întotdeauna cu brațele deschise. De altfel, motoul nostru este „Binecuvântat eşti tu, care mă iubeşti şi mă respecţi exact aşa cum sunt...”, a spus și Lucia Ciobanu, președintele Asociației Down Oradea.

La eveniment a fost prezentă și Arina Moș, directorul general al Administrației Sociale Comunitare Oradea, care și-a manifestat bucuria de a participa la acest eveniment aniversar.

În continuare, Marius Panciu, psiholog la Asociația Down Oradea, a prezentat un film cu activitățile (sportive, creative, de socializare etc.), care se desfășoară la Centrul de zi „Iedera”, după care a avut loc punerea în scenă a piesei de teatru „Turtița”.

La final, au fost acordate diplome de merit tinerilor implicați în realizarea mărțișoarelor expuse, pentru măiestria dovedită, precum și colaboratorilor Asociației și ai Bibliotecii.

Expoziţia de mărțișoare este cu vânzare şi rămâne deschisă aproximativ două săptămâni la parterul bibliotecii, intrarea fiind liberă.