Dacă sezonul trecut a jucat în grupele Ligii Campionilor la baschet masculin, acum CSM CSU Oradea va juca doar în FIBA Europe Cup, după ce a terminat întrecerea internă pe locul 3. Concurenţa pentru a ajunge în faza grupelor e însă acerbă şi în această competiţie, echipa orădeană având de disputat două tururi preliminare după ce FIBA a schimbat sistemul de calificare.

Conform site-ului oficial al clubului orădean, 32 echipe vor juca două tururi preliminare pentru accederea în faza grupelor, acolo unde mai sunt disponibile opt locuri. Celelalte 24 de poziții vor fi ocupate de echipele eliminate din cele trei tururi preliminare ale Basketball Champions League. Cele două tururi preliminare s-ar disputa în 20-27 septembrie şi 4-11 octombrie, tur-retur. Totuşi, există posibilitatea ca anumite echipe eliminate în tururile preliminare ale Ligii Campionilor să nu dorească participarea în FIBA Europe Cup, caz în care unele echipe să joace doar un tur preliminar.

"FIBA a anunțat că procedura completă cu privire la tragerea la sorți, lista oficială a echipelor participante și detalii cu privire la tragerea la sorți vor fi furnizate în cursul săptămânii următoare, după tragerea la sorți din Basketbal Champions League", se mai precizează pe site-ul csmoradea.ro.

În ediţia precedentă, CSM CSU Oradea a disputat 20 de partide în Liga Campionilor, record pentru o echipă românească de baschet masculin în cupele europene.