Zeci de prichindei, dintre care cel mai mic nu are mai mult de trei ani, vin zilnic la Centrul "Don Orione" din Oradea, acolo unde se desfăşoară ediţia a II-a a Şcolii de vară destinată copiilor. Potrivit învăţătoarei Ileana Balotă, coordonatoarea taberei, până în prezent, la programul organizat cu acest prilej au venit 70 de copii, care îşi petrec vacanţa într-un mod plăcut şi, în acelaşi timp, educativ, într-un mediu sănătos şi nu în faţa computerului sau a televizorului. Coordonatorul programului este părintele Mihai Fechetă, preşedintele Societăţii de binefacere "Don Orione".

"Sunt copii cu vârste între 3 şi 10 ani, care participă la activităţi diverse. Ei învaţă cântece şi poezii pentru vârsta lor, dar punem accent şi pe educaţia religioasă, întrucât copiii sunt fascinaţi dacă le vorbim despre Iisus", ne-a declarat înv. Ileana Balotă, menţionând că sunt copii de toate confesiunile care participă la tabără. Interlocutoarea noastră ne-a mai spus că succesul primei ediţii a Şcolii de vară, organizată anul trecut, a determinat-o să repete experienţa şi-n acest an, de data aceasta la un nivel mai amplu. "Vara trecută a fost prima ediţie a taberei. Atunci am organizat-o singură, fără să o popularizez în mass-media, şi s-au prezentat în jur de 15 copii. Reuşita acelei ediţii m-a determinat să continuu acest demers şi în acest an. Până în prezent, au participat la tabără 70 de copii, însă am sistat înscrierile pentru că deja sunt foarte mulţi doritori. Tabăra ţine până în 2 septembrie", ne-a mai declarat Ileana Balotă. Ea se ocupă de copii alături de cadrele didactice Kristina Ursu, învăţătoare, şi Terezia Coniaric, educatoare. Copiii găsesc aici o oază minunată de linişte şi bucurie, ei învaţă pe timpul verii cât de frumos este să te joci în natură, să faci excursii şi să fii prietenos şi politicos. "Părinţii au fost încântaţi să vadă că micuţii lor au învăţat foarte multe cântece şi poezii pentru că-i atragem şi implicăm în diverse activităţi. Pentru activităţile sportive avem sala de sport, care are toate dotările necesare", ne-a mai spus Ileana Balotă. După programul normal activităţile se derulează zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, iar după programul scurt, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 12.00. Programul prelungit  cuprinde şi odihnă de după-amiază pentru copiii ai căror părinţi solicită acest lucru, într-un dormitor special amenajat în acest scop.

Activităţile la care participă copiii se desfăşoară sub supravegherea permanentă a cadrelor didactice, atât în spaţii închise, cât şi în spaţii deschise.