Case dărăpănate la un preţ exorbitant

Consilierul local PSD Ovidiu Mureşan a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 7 miliarde de lei vechi pe care Primăria vrea să le plătească pentru cumpărarea a trei case dărăpănate din strada Moreni este un preţ exorbitant. "Evaluarea făcută de ANAF nu mai este relevantă în condiţiile actuale ale pieţei imobiliare. Când s-a discutat în Consiliul Local proiectul de cumpărare a clădirilor am motivat că nu putem lua bani de la nişte proiecte sociale, precum cele de la Liceul "Aurel Lazăr" şi de la creşă, pentru alt proiect social. Nu ştiam atunci cum arată clădirile, dar iată că am avut dreptate să nu fim de acord cu proiectul", a precizat Mureşan. Acesta a mai remarcat faptul că, de fiecare dată când administraţia locală vrea să cumpere ceva, preţul stabilit de evaluatori este cel mai mare de pe piaţă, iar când Primăria încearcă să vândă ceva situaţia este inversă, cerându-se un preţ foarte mic.

Ar fi fost mai bun Marko Bela

Deputatul Lakatos Peter consideră, în continuare, că cel mai bun candidat al UDMR la funcţia de preşedinte al României ar fi fost liderul Uniunii, Marko Bela, însă acesta a refuzat. "Îmi menţin părerea de dinainte de Consiliul Reprezentanţilor că Marko Bela ar fi trebuit să candideze, în perspectiva alegerilor interne din 2011. Şi Kelemen Hunor a fost de acord cu mine, dar dacă Marko nu a vrut, nu poţi să-l obligi", a precizat Lakatos. Acesta precizase înainte de şedinţa Consiliului Reprezentanţilor că, în eventualitatea în care ar fi alt candidat propus de UDMR la preşedinţia României, ar putea fi create probleme privind succesiunea la şefia Uniunii. "Kelemen Hunor este cea mai bună soluţie de candidat la preşedinţie, având în vedere că ceilalţi au renunţat în favoarea lui, iar Consiliul l-a votat", a mai adăugat deputatul bihorean.

Cu conştiinţa curată

Membru în comisia Ridzi, deputatul Lakatos Petru susţine că nu regretă că şi-a pus semnătura pe raportul care recomandă revocarea din funcţie a ministrului Tineretului şi Sportului şi cercetarea acesteia pentru delapidare şi abuz în serviciu, anchetă la ANAF, sesizarea Consiliului Concurenţei şi a Curţii de Conturi în cazul contractelor cu Artisan şi Mark. "Am conştiinţa curată. Asupra mea nu s-au făcut presiuni", a precizat Lakatos. Acesta a povestit că, deşi toţi membrii comisiei au fost de acord că au fost nereguli în contractul privind organizarea acţiunilor din 2 Mai şi că ministrul Iacob Ridzi este responsabil, deputaţii PD-L "au vrut să tragem de timp". Deputatul bihorean susţine că nu avea rost să se prelungească activitatea comisiei, deoarece cele două firme contractante, Artisan şi Mark, nu aveau de gând să se prezinte la audieri. Vinovaţi de scandalul de la MTS îi consideră pe "băieţii deştepţi şi pe fetele deştepte de la Minister", care s-au gândit să se folosească de o excepţie prevăzută în legea achiziţiilor publice prin care se poate adopta o procedură internă pentru "activităţi complexe". "I-am spus doamnei ministru: Aţi aruncat pe geam bani publici, iar nişte băieţi deştepţi care ştiau când urma să fie aruncaţi banii şi de la ce geam au fost pe fază", a mai declarat Lakatos.