Nymphaea Aquapark Oradea îşi va deschide sâmbătă, la ora 10.00, porţile, mii de vizitatori anunţându-şi intenţia de a veni aici încă din prima zi de funcţionare. Accesul în Aquapark, care va funcţiona zilnic între orele 10 – 22, va fi posibil prin şase puncte de intrare, de unde clienţii vor primi brăţări din plastic, pe care îşi vor putea încărca orice sumă pentru băuturi, mâncare şi alte servicii. Încă de la intrare, aceştia vor trebui să menţioneze dacă doresc doar acces în aquapark sau şi la zonele de baie turcească şi saune.

Vor putea intra 1.800 de oameni

„Oradea are astăzi cel mai modern complex de tip Aqupark realizat de o autoritate publică locală. Mai mult, este cea mai mare investiţie de acest gen din România, o suprafaţă de şapte ha, precum şi cea mai mare valoare investită. Scopul a fost acela de a le oferi orădenilor un prilej de a-şi petrece timpul liber, dar totodată acest complex se vrea un important punct de atracţie turistică. Vrem, de asemenea, să-i oprim pe cei din partea de Vest a ţării aici, să nu mai fie nevoiţi să plece în Ungaria”, declara, ieri, la prezentarea complexului, viceprimarul Mircea Mălan. Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Liviu Andrica, cel care se ocupă de administrarea complexului, le-a prezentat ieri jurnaliştilor fiecare colţişor din opulentul complex, declarând că au fost puse la punct toate detaliile, astfel încât cei care vor veni aici să aibă parte de toate condiţiile. „Este Aquaparkul cu cea mai mare suprafaţă de apă din ţară. Am avut de la Constanţa un instructor pentru pregătirea salvamarilor, care ne-a confirmat că nu a mai văzut în România un asemenea Aqupark. De fapt, Aquaparkul din Oradea are o suprafaţă mai mare decât cel de la Budapesta”, declara, ieri, Liviu Andrica. Aquaparkul a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar investiţia a fost în valoare de 88.342.934 lei. Este cea mai mare investiţie publică de acest gen din România, prin care s-a urmărit diversificarea şi îmbunătăţirea serviciilor turistice în general, şi de agrement în special, oferite locuitorilor municipiului Oradea şi turiştilor, ridicarea standardului de ofertă turistică, exploatare durabilă şi responsabilă a resursei minerale geotermale. „Pe timpul verii, capacitatea Aquaparkului este de 1.800 de vizitatori. Când va fi plin la această capacitate, vom opri accesul, tocmai pentru a asigura confortul celor care deja au plătit biletul. Pe timpul iernii, capacitatea Aquaparkului este de 600 de vizitatori. S-au luat toate măsurile pentru ca vizitatorii noştri să aibă asigurate toate condiţiile de pază şi siguranţă. Complexul asigură şi servicii de masă, prin urmare este interzisă intrarea cu mâncare şi băutură. Este important de spus că, pe timpul verii, Aquaparkul va asigura 100 de locuri de muncă, iar pe timpul iernii un număr de 150", a mai precizat Liviu Andrica.

13 bazine interioare şi şapte exterioare

În ceea ce priveşte structura complexului, Corpul 1 cuprinde: subsolul cu vestiarele, spaţiile tehnice, depozitele frigorifice pentru alimentaţie publică, parter şi etaj, cele 13 bazine acoperite, cele patru aqua-tobogane interioare (Anaconda, Tornada, Vipera și Familia), spa-ul, centrul wellness, centrul de informare turistică, restaurantul, cabinetul medical, birourile administrative; Corpurile 2 şi 3 sunt puncte de alimentaţie publică; Corpul 4 este turnul toboganelor exterioare, cu denumiri precum Fulger, Avalanşa, Kamikaze, Curcubeu, Cobra şi Magic, de 18 metri înălţime, cu platformă de lansare şi bazin de aterizare; Corpurile 5 şi 6 sunt reprezentate de grupurile sanitare şi vestiare. În cadrul aquaparkului există o zonă spa cu baie romană şi turcească, saună finlandeză şi rusească, masaj, precum şi o zonă welness, care pune la dispoziţia celor intresaţi un cabinet de estetică dentară, un salon de înfrumuseţare (cu coafură, cosmetică, manichiură şi pedichiură), un cabinet cu tratament naturist; patru cabinete pentru tratament acvatic, şapte cabinete pentru masaj şi 2 saloane Jacuzzi VIP. Zona de alimentaţie publică pune la dispoziţia clientelei un restaurant cu 120 de locuri şi un bar cu variate sortimente de băuturi. Lista de meniu cuprinde ciorbe ţărănească, de burtă şi bob-gulaş (fiecare la 9 lei), pulpă de pui dezosată, ceafă de porc, cotlet de porc (10 lei), muşchiuleţ de porc (16 lei), garnituri la preţuri între 3 şi 5 lei, respectiv salate la preţuri de 4-5 lei. Un suc la 0,5 litri va costa 5 lei, iar preţurile la bere vor începe de la 5 lei. La toate acestea se adaugă şapte bazine exterioare (bazinul cu acces din interior – Meridianul 0, bazinul pentru adulți „Laguna”, bazinul pentru copii „Prichindel”, bazinul cu valuri, bazinul cu tobogane, un bazin de înot Olimpic şi un bazin de sărituri), un teren multifuncţional de sport pentru baschet, fotbal şi handbal, două terenuri de volei de plajă, patru terenuri de tenis cu piciorul şi două mese pentru tenis de masă.

Biletul de intrare, de la 25 de lei

Un bilet pentru adulţi, pentru un interval de 3 ore, va fi 25 de lei, în timp ce pentru intervalul orar 10.00 – 22.00, un adult va avea de achitat 50 de lei, iar între orele 17.00 – 22.00 - 30 de lei. Un bilet pentru elevi sau pensionari se va ridica la 20 de lei pentru 3 ore, 40 de lei, între orele 10.00 – 22.00, și 25 de lei între orele 17.00 - 22.00. Copiii între 3 și 14 ani vor putea intra la Aquaparc în schimbul sumei de 12 lei pentru 3 ore, respectiv 25 de lei, pentru orele 10.00 – 22.00, și 15 lei, pentru intervalul orar 17.00 - 22.00. Copiii sub 3 ani vor avea acces gratuit, în orice interval orar al zilei. Tarife mai puţin piperate vor avea de achitat cei care vor să meargă la înot în bazinele Aquaparkului „Nymphaea”, între orele 06.00 – 09.30. Astfel, pentru înot, un bilet de adulţi este 10 lei, pentru un elev sau pensionar - 8 lei, pentru copii între 3 şi 14 ani – 5 lei, iar copiii sub trei ani vor putea face înot gratuit. ADP Oradea a inclus în lista de tarife și bilete familiale de două tipuri. O familie formată din doi adulţi şi doi copii, sub 14 ani, va putea intra la Aquaparc achitând 125 lei, pentru intervalul orar 10.00 – 22.00 (sau 62 de lei pentru trei ore), iar o familie formată dintr-un adult şi doi copii, sub 14 ani, va trebui să plătească 85 de lei, pentru acelaşi interval orar. De asemenea, un grup format din minimum 15 persoane, care se programează din timp, ar putea beneficia de o reducere de 10% pentru fiecare persoană din grup. ADP vine şi cu propuneri de abonamente pentru Aquaparkul orădean, pentru toate categoriile: adulţi, elevi, pensionari şi copii. Un abonament cu 10 intrări pentru adulţi se ridică la suma de 450 de lei, pentru intervalul orar 10.00 – 22.00, şi 90 de lei, între orele 06.00 – 09.30, la înot, elevii şi pensionarii vor avea de achitat, pentru 10 intrări, între orele 10.00 – 22.00, 360 lei, iar la înot, 72 de lei, în timp ce copiii între 3 şi 14 ani vor beneficia de cele „mai ieftine” abonamente, şi anume 225 lei, între orele 10.00 – 22.00, şi 45 lei, pentru înot. Un bilet la zona Spa pentru posesorii de bilete de intrare în Aquapark costă alţi 10 lei/zi, în timp ce un abonament la Spa, cu zece intrări, costă 90 lei, cu menţiunea că abonamentele fiind valabile 60 de zile calendaristice de la data cumpărării. De asemenea, un bilet la baia turcească este 20 lei/zi, în timp ce un abonament cu zece intrări costă 180 lei. De menţionat că vizitatorii au posibilitatea de a închiria prosoape de aici, în schimbul a 2 lei, dar au şi posibilitatea de a-l aduce de acasă. Clienții vor primi niște brățări de tip ceas, iar depășirea perioadei de 3 ore va fi taxată cu 20 de bani/minut, costuri suplimentare care se vor achita la casierie, la plecare. De menţionat că preţurile biletelor de intrare nu conţin şi alte facilităţi din aquapark.