Vicecampiona "U" Mobitelco Cluj şi CSM Oradea s-au întâlnit, luni seara, într-o partidă amicală de baschet masculin, disputată în municipiul de pe Someş. Dacă în campionat clujenii s-au impus la pas, cu 68-45, protifând de problemele de sănătate cu care se confruntau la acea oră unii dintre oponenţii lotului orădean, de această dată, disputa a foarte strânsă. După 40 de minute de joc, clujenii s-au impus cu 82-79 (18-14, 22-26, 21-21, 21-18). "Roş-albaştrii" au jucat de la egal la egal cu echipa clujeana, însă au pierdut partida în ultimul minut.

Deşi fără miză, meciul a fost unul extrem de disputat şi echilibrat. Meciul a fost echilibrat pe toată durata sa. Gazdele au încheiat primul "sfert" cu un avantaj de patru puncte (18-14), dar orădenii au revenit, la jumătatea partidei scorul fiind egal, 40-40.  Egalitatea s-a menţinut şi după cel de-al treilea "sfert", cu 10 minute înaintea finalului jocului scorul fiind 61-61. S-a mers "umăr la umăr" şi în ultimele minute ale jocului, dar clujenii s-au dovedit mai inspiraţi, impunându-se la final cu 82-79. În ciuda înfrângerii, antrenorul Cristian Achim s-a declarat mulţumit de forma elevilor săi. " Chiar dacă am pierdut, mă bucur, în schimb, pentru faptul că am jucat bine. Am jucat un pic mai aproape faţă de ceea ce o să jucăm cu CSM Bucureşti. A fost un test util şi mergem în Capitală să câştigăm", a comentat Achim. Antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter, consideră CSM Oradea favorită în duelul de la Bucureşti. "CSM Bucureşti este o echipa nouă acum. Au venit doi sau trei jucatori americani noi, deci e destul de greu să iţi faci o imagine despre cum va juca. Din punctul ăsta de vedere este dificil, însă Oradea are avantajul că membrii formaţiei joacă împreună de mai mult timp", a precizat Ţenter.

Coşgeteri:

"U" Mobitelco: Dykes 22, Krstanovic 18, Thomson 11, Chetreanu 8, Cuic 7, Silvăşan 6, Lawrence 5, Fometescu 5.

CSM Oradea: Mandic 19, Schachtner 14, Topcov 13, Maric 11, Ştefan 8, Torok 6, Mitchell 4, Lazăr 2, Paşca 2.

Aşadar, al doilea meci amical susţinut de CSM a adus o nouă înfrângere, prima consemnându-se la Oradea, în faţa echipei Elba Timişoara (85-91). Pentru echipa orădeană pregătită de Cristian Achim importante vor fi însă meciurile oficiale. Startul returului este programat sâmbătă, orădenii urmând să întâlnească în deplasare, de la ora 16.30, echipa CSM Bucureşti.