Rezultat final, însă drumul continuă

Ca în oricare domeniu de activitate, şi cei care şi-au ales profesia contabilă au de parcurs o serie de examene prin care să se perfecţioneze în meseria aleasă. Unul dintre examene este şi cel de acces la stagiu pentru obţinerea calităţii de expert contabil sau contabil autorizat.

În data de 5 şi 12 iulie, s-a desfăşurat, la Oradea, examenul de admitere la stagiu pentru obţinerea calităţii de expert contabil sau contabil autorizat. Filiala Bihor a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a fost unul dintre centrele zonale pe ţară pentru susţinerea unui asemenea examen, la care au participat candidaţii din Bihor.
Comisia de examinare, numită de către Consiliul Superior al CECCAR, a afişat, ieri, 27 iulie, rezultatele finale, după analizarea contestaţiilor. "La examen s-au înscris 52 de candidaţi. Pentru categoria contabililor autorizaţi, promovabilitatea a fost de 100%, iar în cazul experţilor contabili, promovabilitatea a fost de 80%", a declarat d-na drd ec. Leonica Bochiş - director executiv la Filiala Bihor a CECCAR.
Cei care au fost declaraţi admişi urmează să parcurgă, timp de 3 ani, stagiul de practică. Practica se poate efectua pe lângă un tutore de stagiu sau în sistem colectiv organizat de Filiala Bihor a CECCAR. "După trei ani de stagiu, se va susţine un examen de aptitudini. Cei care promovează examenul respectiv, a continuat d-na Leonica Bochiş, devin experţi contabili sau contabili autorizaţi". Un asemenea examen va avea loc în toamnă, în 11 şi 18 octombrie, pentru aproximativ 150 de persoane, care, în urmă cu 3 ani, s-au înscris şi au parcurs perioada de stagiu.