Calificată direct în turul II, românca Simona Halep (România, 5 WTA) a învins-o ieri dimineaţă pe Daria Kasatkina (Rusia, 36 WTA), scor 6-3, 7-5, şi s-a calificat în turul trei al turneului de la Miami, dotat cu premii de peste 6 milioane de dolari.

Ceva emoţii pe final

Românca nu a fost condusă în niciun moment de rusoaica în vârstă de 18 ani, dar a avut un moment delicat pe finalul setului 2. Conducea cu scorul 6-3, 5-3, şi servea pentru meci, dar Kasatkina a reuşit să revină spectaculos şi a egalat la 5. A fost momentul când românca nu i-a mai dat nicio şansă adversarei. Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a forţat şi a închis printr-un break la 0 un meci în care a făcut 24 de lovituri direct câştigătoare şi 33 de greşeli neforţate.

"Cred că m-am complicat pe final de meci. Am făcut câteva greşeli neforţate la rând şi m-am grăbit puţin. Se poate spune că am făcut totul: eu am câştigat, dar tot eu am pierdut puncte. Asta e situaţia.", a declarat tenismena în vârstă de 24 de ani.

Urmează Julia Goerges

Simona Halep o va înfrunta astăzi pe Julia Goerges (Germania, 66 WTA), care a eliminat un cap de serie în turul doi: 3-6, 6-1, 6-4 cu Samantha Stosur (Australia, favorită 26). Simona și jucătoarea din Germania s-au întâlnit de două ori până acum și și-au împărțit victoriile. Goerges s-a impus în trei seturi la Paris, în 2009, iar în 2014, Simona a câștigat lejer, 6-2, 6-0, la Madrid. "Știu că servește foarte bine. În plus, lovitura ei de dreaptă este foarte puternică. Va trebui să joc ca și până acum. Trebuie să fiu solidă pe picioare, să mă mișc bine și să lovesc mingea. Acum trec printr-un moment foarte bun și vreau să lucrez cât mai mult, pentru a fi cât mai bună", a prefaţat Halep duelul din turul III.