Această afecţiune este rezultatul unei epuizări a celulelor pielii, care se divid de o mie de ori mai rapid decât normalul. Afecţiunea este întâlnită cel mai adesea la nivelul genunchilor, pielii capului, pe picioare şi trunchi, coaja supărătoare dând o senzaţie de mâncărime constantă. Cei care suferă de psoriazis ar trebui să evite citricele, mâncărurile prăjite, făinoasele, produsele lactate şi zahărul. În schimb, ar trebui să mărească în alimentaţia lor cantitatea de legume, crude sau gătite şi să consume, zilnic, cel puţin o linguriţă de ulei de măsline, de preferat în salate. Apa este foarte importantă, într-o cantitate de cel puţin 8 pahare de apă pe zi, dar nu trebuie neglijate nici sucurile. S-a demonstrat că ajută foarte mult dacă sunt consumate, zilnic, două pahare mari de suc de morcov cu ţelină. Morcovul este foarte bogat în vitamina A, care este critică pentru sănătatea pielii. Ţelina conţine un compus numit psoralenă, care, potrivit unor cercetări în domeniu, ajută în prevenirea psoriazisului. Această substanţă este întâlnită şi în lămâi. Trebuie neapărat evitat alcoolul, care înrăutăţeşte boala şi făcut un obicei din consumul zilnic al ceaiului de urzică - acţionează ca un agent blând de detoxifiere la nivelul ficatului. De asemenea, trebuie evitată luarea bruscă în greutate, care accentuează problema. Una dintre substanţele minerale care, se pare, ajută cel mai mult în psoriazis este seleniul - se poate găsi în ceapă, usturoi, fructe de mare, roşii sau brocoli. Cercetările arată că seleniul ajută, în special, împotriva psoriazisului poziţionat la nivelul pielii capului. Trebuie avut în vedere, totuşi, că una dintre cele mai importante cauze de psoriazis este şi stresul, iar complexul de vitamine B ajută foarte mult în amelioararea bolii sau chiar în vindecare.